Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eredivisie start volgend seizoen wederom in tweede week augustus

Het huidige eredivisieseizoen is exact halverwege, maar bij de KNVB zijn ze ook al druk met het speelschema voor het komende voetbaljaar. De speeldagenkalender voor seizoen 2024/2025 is bekendgemaakt.

18 januari 2024 - 19:40
Fans 1200
Begin augustus mogen we alweer naar de Arena. © De Brouwer

De eredivisie start net als afgelopen jaar in het tweede weekeinde van augustus. Dat meldt de KNVB. Concreet betekent dit dat Ajax op vrijdag 9 augustus, zaterdag 10 augustus of zondag 11 augustus begint aan de jacht op nieuw sportief succes.

De wedstrijd om de Johan Cruijffschaal staat een week eerder al op de rol. Ajax speelt daarin geen rol. De Amsterdammers zijn uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-beker, terwijl de club dit seizoen geen aanspraak maakt op de landstitel. Het is spijtig deze conclusie al in januari te moeten trekken, maar het is niet anders.

Bij de speeldagenkalender – die tot stand is gekomen na overleg tussen het competitiebestuur betaald voetbal, de clubs, gemeentes, politie, ESPN en Supporterscollectief Nederland – moest rekening worden gehouden met een nieuwe belemmerende factor. Door de nieuwe opzet van de Europese clubtoernooien zijn er voor het Nederlandse voetbal vier midweekse speelmomenten minder dan in het huidige seizoen.

Aanbevolen
Wat merken we bij RKC-thuis van nieuwe publiekscateraar in stadion?

Om ruimte te houden voor mogelijke inhaalwedstrijden, wordt speelronde 33 daarom midweeks afgewerkt. Ook zijn de halve finalewedstrijden in het bekertoernooi verplaatst naar het weekeinde. Deze worden gespeeld op zaterdag 22 en zondag 23 februari 2025.

De eerste ronde van het bekertoernooi staat gepland voor de week van dinsdag 29 oktober tot en met donderdag 31 oktober. De Europees spelende clubs stromen wederom pas in de tweede ronde in, die wordt afgewerkt in de week voor kerstmis. De finale is op maandag 21 april (tweede paasdag) in De Kuip.

De winterstop begint op dinsdag 24 december en duurt tot en met donderdag 9 januari. Wanneer de laatste speelronde in de eredivisie wordt afgewerkt? Dat is op zondag 18 mei. Daarna is het tijd voor de play-offs om Europees voetbal en de strijd om promotie en degradatie.

Zo, dan ben je weer helemaal op de hoogte en kun je bepaalde data alvast vrijhouden in de agenda. Het definitieve competitieprogramma wordt bekendgemaakt in juni. We hopen vooral dat Ajax in het nieuwe seizoen weer serieus om de bovenste plekken meestrijdt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >