Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verzoek tot verplaatsing Excelsior-thuis kwam bij Ajax 1 vandaan

Het thuisduel met Excelsior van zondag 28 april wordt verplaatst naar woensdag 24 april, met 21.00 uur als aftraptijd. De mogelijke halve finale in de Champions League van Ajax Vrouwen werd als hoofdreden aangehaald, maar het verzoek kwam bij Ajax 1 vandaan.

27 februari 2024 - 15:52
Ajaexcver800
Excelsior-thuis wordt een doordeweeks potje. © AFC Ajax

De KNVB stelde dat de verplaatsing nodig was vanwege het Europese avontuur van Ajax Vrouwen. Mocht het de dames lukken de halve finale van de Champions League te bereiken, dan spelen ze mogelijk op zondag 28 april in de Johan Cruijff Arena. 

Ajax komt op het eigen clubkanaal met een genuanceerdere uitleg. Er is door de club zelf een verzoek gedaan tot verplaatsing. Na de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi bleek er in april een langere periode zonder wedstrijden te zijn, wat vanuit de staf niet wenselijk werd geacht.

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - Fortuna Sittard!

Zodoende deed Ajax het voorstel bij de KNVB om de thuiswedstrijd tegen Excelsior te verplaatsen naar een eerdere datum. Dat wordt uiteindelijk woensdag 24 april. Het balletje gaat in Amsterdam om 21.00 uur rollen. 

Met de nieuwe speeldatum komt er tevens ruimte voor Ajax Vrouwen om een eventuele halve finale in de Johan Cruijff Arena af te werken.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >