Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schips elf: hoe verras jij FK Bodø/Glimt in plaats van andersom?

Met FK Bodø/Glimt komt een taaie tegenstander op bezoek in Amsterdam. Zeker voor het Ajax van vandaag de dag. Heb jij tips voor John van ’t Schip? Ja? Mooi, kom er maar snel meer door dan!

14 februari 2024 - 09:37
S11 1200
Ook Henderson kon het tij niet keren in Friesland. © AFC Ajax

Ajax speelt tegen de Noorse ploeg voor een plek in de achtste finale van de Conference League. Een lastige klus, want de Scandinaviërs kunnen verrassen. Daar weten ze bij AS Roma en Besiktas alles van. De Turken werden in de groepsfase tweemaal getrakteerd op een nederlaag. 

We hadden het liefst met een goed gevoel toegeleefd naar deel één van het tweeluik, maar de verliesbeurt in Heerenveen was een domper. Je kunt verliezen, maar niet op de manier waarop dat gebeurde in het Abe Lenstra Stadion.

Carlos Forbs zakte aardig door het ijs in Friesland. Geef jij hem in het thuisduel met Bodø/Glimt een herkansing of los je de afwezigheid van Steven Bergwijn liever anders op, bijvoorbeeld door Chuba Akpom daar te laten zwerven? Of zet je Ar’jany Martha er liever neer? Of zelfs Borna Sosa?

Aanbevolen
Van ’t Schip verklaart waarom hij niet voor vijf verdedigers kiest

Als we het over Sosa hebben, dan kom je bij de linksbackpositie. Ook zo’n dossier. Sosa zat er bepaald niet lekker in tegen Heerenveen. Dat is toch ook lastig, want tegen PSV deed hij het als invaller juist weer goed. Je wil ergens op kunnen bouwen, maar het blijft lastig… Ook hier kan Martha spelen, maar dat is eveneens broos. Welke keuze maak jij op die plek?

Een optie kan zijn de herstelde Devyne Rensch weer vanaf links te laten spelen en Tristan Gooijer vanaf rechts. Schuiven met Jorrel Hato kan ook nog, zodat je Ahmetcan Kaplan kunt laten debuteren.

Oh, en de trainer liet weten dat hij Branco van den Boomen en Julian Rijkhoff eveneens bij de wedstrijdselectie haalt. Ze gaan niet starten, maar er zijn hoe dan ook genoeg noten te kraken richting donderdag. Keuzes, keuzes, keuzes! 

Maak snel jouw ideale startformatie voor deze belangrijke Europese wedstrijd! Ga naar onze Ajax Life-app of download deze als je dat nog niet hebt gedaan. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het thuisduel met Bodø/Glimt en ga ervoor.

Vergeet daarna niet om jouw creatie te delen op socials, voorzien van #vantschipself. En dan? Lekker discussiëren met je mede-supporters!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >