Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip spreekt over supporters, Taylor en thuisgebleven Martha

John van ’t Schip schoof woensdag in het frisse Aspmyra Stadion aan voor de persconferentie in aanloop naar de return tegen FK Bodø/Glimt. Of hij al iets van supporters in het visserstadje had gemerkt? Oh jazeker!

Door Jordy Haak
21 februari 2024 - 18:27
CL 1200
Van ’t Schip is blij met de terugkeer van Berghuis. © Pro Shots

De trainer liep eerder die middag in zijn eentje over de glibberige straten van Bodø. Ajaxsupporters in een kroeg spotten Van ’t Schip en begonnen enthousiast op de ramen te bonzen. Een lachende blik bij de oefenmeester, die het uitstekend kon waarderen. In het uitvak zijn 404 Ajacieden welkom. Zij zijn er ook allemaal.

“Het is fantastisch dat supporters de reis hiernaartoe hebben gemaakt om onze ploeg aan te moedigen,” reageerde Van ’t Schip op vragen van Ajax Life. “We hebben onze fans hartstikke hard nodig. Ze zijn een belangrijke steun voor deze ploeg.”

Van ’t Schip had goed nieuws over de inzetbaarheid van Steven Berghuis, die tijdens NEC-thuis (2-2) nog aan de kant moest blijven. “Berghuis is terug. Dat ziet er goed uit. Daar ben ik heel blij mee, want zijn aanwezigheid is belangrijk. Hij is geen twijfelgeval voor donderdag.”

Achter de naam van Jordan Henderson staat nog wel een klein vraagteken. Mocht de Engelsman niet kunnen spelen, dan heeft het volgens zijn trainer niks te maken met kunstgras. “Als hij niet kan spelen, dan is hij niet fit genoeg. We gaan hier woensdag nog trainen en dan maken we keuzes.”

“We gaan ervan uit dat zo goed als iedereen kan spelen. Ook Branco van den Boomen zou kunnen starten. Hij is fit. Het is alleen niet de bedoeling dat hij negentig minuten speelt,” aldus de trainer die ook inging op vragen over Kenneth Taylor. Hij is bij veel supporters de gebeten hond.

Aanbevolen
Het bibberen in Bodø valt alles mee!

Van ’t Schip: “Het is vervelend dat Kenneth twee duels wordt aangepakt, maar hij moet daar op een goede manier op reageren. Hij gaat door een moeilijke fase heen. Daar moet hij zich uit zien te vechten met hulp van ons allemaal. Ik heb het er niet echt met hem over gehad. ‘Ik weet wat ik moet doen, trainer,’ zegt hij dan. Hij weet dat hij zijn voeten moet laten spreken. Dat is de enige oplossing.”

Ar’jany Martha ontbreekt in de wedstrijdselectie voor donderdag. Daar was Van ’t Schip duidelijk over. Hij is simpelweg niet tevreden over de jonge Ajacied. “Of dat pijnlijk is voor die jongen? Zeker, maar het hoort bij het proces waar hij in zit. Hij speelt bij een profclub. Ajax is geen liefdadigheidsinstelling. Je moet presteren en goed spelen. We zagen de laatste weken niet iemand die er vol voor ging, om wat voor reden ook.”

Van ’t Schip werd ook gevraagd naar de favorietenrol voor Bodø/Glimt. Of dat niet de omgekeerde wereld is. “Ze spelen thuis en op kunstgras. Daarbij bewijzen ze al een lange periode dat ze goede resultaten kunnen halen in Europa. Ik denk dat ze zeker een klein voordeel genieten. Maar dat betekent niet dat we hier niet kunnen winnen. We moeten het vooral beter doen dan we in Amsterdam deden.”

De trainer noemt de return in Bodø een voor Ajax heel belangrijk duel. “Bij de introductie van de Conference League werd er lacherig gedaan over het toernooi. Inmiddels heeft het toernooi zijn waarde bewezen. Dat liet Feyenoord al snel zien door de finale te halen. Er wordt nu met minder dedain over de Conference League gesproken, al willen we natuurlijk zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau.”

Voor nu is het vooral zaak om een plek in de achtste finales van de Conference League veilig te stellen. Dat wordt nog een hele klus op het Legogras van Bodø/Glimt.

Aanbevolen
Groeten uit Bodø!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >