Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip over zware dobber Aston Villa en fitheid richting AZ-uit

Ajax plaatste zich donderdag met kunst- en vliegwerk voor de achtste finales van de Conference League. Daarin werd het gekoppeld aan het Engelse Aston Villa. Een geweldige loting voor reislustige Ajacieden, maar sportief een ongekend zware kluif voor dit Ajax.

23 februari 2024 - 18:42
Villapark800
We kijken uit naar het duel in Villa Park. © Pro Shots

“Het wordt een heel zware dobber,” stelt John van ’t Schip dan ook bij het eigen clubkanaal. Dat Ajax überhaupt het tweeluik met de Engelsen mag spelen, is zowat een wonder te noemen. Wat kwam onze club goed weg tegen FK Bodø/Glimt (1-2). Nog een rondje Europees, we kunnen het haast zelf niet geloven.

Op het vliegveld van Bodø volgden veel Ajacieden de loting via mobieltjes en tablets. Toen Aston Villa aan Ajax werd gekoppeld, zagen we vooral tevreden koppen. We mogen naar Birmingham. Naar Villa Park. Dat is serieus tof! Vluchten en hotels werden als een gek geboekt. We zagen de vliegprijzen naar Birmingham direct stijgen.

Van ‘t Schip vindt dat Aston Villa de sterkste tegenstander is die zijn manschappen konden treffen. “Ze strijden op dit moment in de Premier League om een Champions Leagueticket. Met Unai Emery hebben ze natuurlijk ook een ervaren coach, die weet hoe het is om Europese prijzen te pakken. Dus het wordt een heel zware opdracht.”

Aanbevolen
Informatie kaartverkoop Ajax - Aston Villa

Dat Ajax mee mocht loten, was helemaal niet zo vanzelfsprekend. “We hadden het nodige geluk donderdag in Noorwegen,” vertelt Van ’t Schip met gevoel voor understatement. “Maar geluk dwing je af, zo zeggen ze. Diant Ramaj hield ons op een paar momenten in de wedstrijd. Het is ook hartstikke mooi dat Kenneth Taylor uiteindelijk de winnende maakt.”

Volgens de coach hebben de honderdtwintig minuten tegen Bodø/Glimt veel energie gekost. “We konden de bal niet lang genoeg in de ploeg houden. Dan weet je dat je ook veel achter de bal aan moet. Die Noren hebben ook gewoon een goed team. Het was een stormloop en bij ons was het alle hens aan dek.”

Ondertussen kijkt de trainer ook alweer vooruit naar AZ-uit. Dat belangrijke duel in Alkmaar staat zondag op het programma. Hoe staat het met de fitheid van zijn selectie? “Er zijn wel een aantal jongens die goed moeten worden bekeken, zoals Jordan Henderson en Tristan Gooijer. Brian Brobbey had op het kunstgras al vrij snel last van zijn kniepees. Hij kon niet verder. Hopelijk trekken zijn klachten weg. De jongens die uitvielen, hadden ook allemaal fysieke ongemakken. Daar valt nu nog weinig over te zeggen. Hopelijk weten we zaterdag meer.”

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: welke Ajacieden trommel jij op voor AZ-uit?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >