Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Salah-Eddine trekt deur bij Ajax nu definitief achter zich dicht

Anass Salah-Edinne trekt de deur van de Johan Cruijff Arena definitief achter zich dicht. De 22-jarige linkervleugelverdediger keert terug naar FC Twente, waar hij hoopt meer speelminuten te gaan maken.

01 februari 2024 - 22:17
Salah Eddine 1200
Salah-Eddine moest het doen met spaarzame minuten. © Pro Shots

In Enschede zet Salah-Eddine zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2027 met de optie voor nog een seizoen. Ajax ontvangt volgens De Telegraaf inclusief bonussen een bedrag van maximaal 1 miljoen euro voor de verdediger.

Ondanks dat Ajax al het hele seizoen worstelt met de invulling van de linksbackpositie, waren de vooruitzichten voor Salah-Eddine weinig hoopgevend. John van ’t Schip geeft op die plek veelal de voorkeur aan Borna Sosa en Ar’jany Martha. Salah-Eddine kwam dit seizoen daardoor slechts negenmaal in actie voor de hoofdmacht. Dat deed hij bijna altijd als invaller. De teller stokte bij 213 speelminuten.

Met zijn transfer naar Enschede keert Salah-Eddine terug op bekend terrein. Vorig seizoen was hij al op huurbasis actief in De Grolsch Veste. Ook bij FC Twente was hij destijds geen onbetwiste basisspeler. De verdediger kwam ongeveer de helft van de duels in actie, ook als middenvelder. De keren dat hij werd opgesteld, maakte hij best een goede indruk.

Aanbevolen
Misehouy vindt het een belediging als mensen hem ongeduldig noemen

Ajax zag perspectief in de ontwikkeling die Salah-Eddine doormaakte en verwelkomde hem na zijn verhuurperiode weer in Amsterdam. Maurice Steijn liet hem in de eerst twee competitiewedstrijden nog aan de aftrap verschijnen, maar daarna verdween Salah-Eddine uit de basis. Eind november kwam hij voor het laatst in actie voor Ajax 1, toen hij één minuut voor tijd inviel in het Europa Leagueduel met Olympique Marseille.

In Enschede hoopt Salah-Eddine een nieuwe impuls te geven aan zijn carrière. Daarmee komt er een einde aan zijn avontuur in Amsterdam. Salah-Eddine trad in 2018 toe tot de jeugdopleiding van Ajax. In de zes jaar dat hij het wit-rood-witte shirt om zijn schouders droeg, kwam hij tot 35 optredens in Jong Ajax, terwijl hij tienmaal in actie kwam voor Ajax 1.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >