Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rijkhoff: ‘Elke grote kans moet een doelpunt zijn’

Een slordig en weinig collectief spelend Jong Ajax verloor maandag op eigen veld met 3-0 van een uiterst efficiënt en beter voetballend Telstar. De Amsterdammers creëerden bovendien weinig of waren niet scherp genoeg, zo zag ook Julian Rijkhoff.

27 februari 2024 - 09:07
Rijkhoffjajtel800
Rijkhoff is blij met iedere minuut. © Pro Shots

De ploeg van Dave Vos voetbalde slordig. Jong Ajax keek bij rust tegen een 2-0-achterstand aan, na een snel gegeven strafschop en een intikker uit de kluts die volgde op slordig balverlies van Kian-Fitz Jim. De bezoekers waren simpelweg dreigender en efficiënter voor het doel.

Jong Ajax, spelend in de vertrouwde 4-3-3-formatie, zette daar niets tegenover. Het opereerde niet als team en creëerde geen enkele uitgespeelde kans. Het grootste applaus van supporters op de Bob Haarms Tribune was niet gericht aan de Ajacieden op het veld, maar bestemd voor een cameraman naast het doel, die een hoge bal technisch begaafd met zijn voet controleerde.

Vos kon voor het eerst sinds zeven weken weer beschikken over de herstelde Amourricho. De negentienjarige aanvaller speelde volgens afspraak een helft, maar kon als linksbuiten het verschil nog niet maken tegen de energieke en fysiek spelende opponent uit Velsen-Zuid.

Dat spelbeeld veranderde na rust niet. Telstar bleef het meest dreigend, Jong Ajax voetbalde mee. De Amsterdammers kregen pas in de zeventigste minuut de eerste uitgespeelde kans via Rijkhoff. Zijn schot van een meter of twintig vloog hoog over doel. Niet veel later verzuimden de Ajacieden in een counter een overtalsituatie van drie-tegen-één uit te spelen, omdat invaller David Kalokoh het overzicht niet behield.

Aanbevolen
Word ballenjongen of -meisje bij Jong Ajax - Jong PSV!

Het slordige spel en onvermogen om gevaarlijk te worden in de eindfase, resulteerde bij sommige Ajacieden in frustratie. Zo had Rijkhoff het even aan de stok met doelman Ronald Koeman junior en duwde Silvano Vos een opponent opzichtig geïrriteerd van zich af.

Het slotakkoord was voor de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie, na opnieuw slordig balverlies in de opbouw van de Ajaxdefensie. Het stelde Youssef El Kachati in staat doelman Tom de Graaff met een fraaie lob van grote afstand te passeren: 0-3.

“Dit was een moeilijke wedstrijd voor ons,” zo stelde Rijkhoff na afloop tegenover Ajax Life. “We wisten hoe Telstar zou spelen. Veel lange ballen en fysiek. Dat hebben ze goed gedaan, al waren de eerste twee tegengoals een beetje ongelukkig. Zelf ging ik fris de wedstrijd in. Ik wist zondag al dat ik ging spelen en wilde me laten zien. Vooral met afjagen. Dat is in eerste instantie wat ik voorin kon doen.”

De wekelijkse switch tussen Ajax 1 en Jong Ajax gaat hem naar eigen zeggen goed af. “Het was een droom om al zo snel mijn debuut in het eerste te mogen maken. Als ik in Ajax 1 minuten mag maken, ben ik alleen maar blij met het vertrouwen dat de trainer me geeft. Maar ik ben blij met iedere minuut waar ik word ingezet. De ene week gaat het beter dan de andere, maar in het profvoetbal moet je die switch kunnen maken.”

Zijn doelstellingen voor de resterende maanden van dit seizoen zijn duidelijk. “Ik wil zoveel mogelijk doelpunten maken, mezelf laten zien en ontwikkelen. Ik heb geen specifiek aantal in gedachten, maar elke grote kans moet een doelpunt zijn. Daarom baal ik van die gemiste bal in de zeventigste minuut. Ik heb al laten zien dat ik ze zo kan maken.”

Aanbevolen
Informatie kaartverkoop Ajax - Aston Villa

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >