Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Interview met Bodøsupporter: ‘Het kan hier min vijftien graden zijn’

Ajax wordt op donderdag 22 februari in Noorwegen gesteund door 404 supporters. Wat staat hen te wachten in de vissersplaats? We belden met Johnny Kristensen (38), al twintig jaar vrijwilliger bij FK Bodø/Glimt en als supporters liaison officer eerste aanspreekpunt voor de fans.

20 februari 2024 - 12:48
BODO 1200
Het Aspmyra Stadion. Warme kleding mee! © Ajax Life

Blij met de koppeling aan Ajax?
“Als voetballiefhebber heb ik Ajax altijd al een mooie club gevonden. Ik verwacht dat we doorgaan, maar makkelijk wordt het niet. Ons seizoen is net begonnen. Ajax zit al een tijdje in het ritme van het wekelijks spelen. Dat kan voor jullie een voordeel zijn, maar wij hebben vaak laten zien dat we een taaie tegenstander kunnen zijn.”

Heb je een tip voor Ajacieden die afreizen naar Noord-Noorwegen?
“Neem voldoende warme kleding mee. Het kan hier tijdens de wedstrijd zo’n min vijftien graden zijn. Door de wind in het stadion voelt het nog kouder. Een alcoholische versnapering in je binnenzak waar je warm van blijft, is mijn favoriete tip.”

Omschrijf jullie supporterscultuur eens.....
“Iedereen is welkom. We zijn een familieclub. Mijn vader nam mij ooit mee, zoals alle vaders dat doen. Nu neem ik mijn kinderen mee. Hooligans hebben we niet. Wel een groepje ultra’s van vijftig man. We hebben een paar liedjes die iedereen fanatiek meezingt. Europese avonden zijn bijzonder. Alle achtduizend fans komen in de gele clubkleur. Er zal in de return een gezonde spanning hangen.”

Aanbevolen
Informatie omwisselen en training kijken FK Bodø/Glimt-uit

Iets anders. Hoe goed is die trainer van jullie?
“Kjetil Knutsen doet het fantastisch. Hij is hier de grote man en iemand die weet wat hij wil en vasthoudt aan zijn visie. Hij speelt aanvallend en agressief vanuit een 4-3-3-formatie, maar counteren kunnen we ook.”

Wat is er in dat kleine plaatsje Bodø te doen voor ondernemende Ajacieden?
“Klein is Bodø zeker. Ter illustratie: vanuit mijn huis zie ik de verkeerstoren van het vliegveld en aan de andere kant de lichtmasten van het stadion. Vanaf het vliegveld wandel je in tien minuten naar het centrum. Ajacieden kunnen in de bergen wandelen, skiën of naar de Saltstraummen. Dat is een sterke getijdestroom tussen twee fjorden. Bijzonder, net als het noorderlicht natuurlijk.”

En op de wedstrijddag?
“Voor de Ajaxfans hebben we een kroeg annex bierbrouwerij gereserveerd: Hundholmen Brygghus. In Noorwegen betaal je voor een halve liter zo’n tien tot vijftien euro. Misschien dat ze de prijs een beetje aanpassen, maar dat weet ik nog niet.”

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niks van thuisduel met FK Bodø/Glimt

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >