Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Een-tweetje met broertje leidt tot nieuwe winst in Ajax Life Poule

Ajaxsupporter Ronald Jaspers (46) speelt samen met zijn broertje Arno en dorpsvriend Robin al een aantal jaar mee met onze Ajax Life Poule. Hij kroonde zich in februari tot maandwinnaar. En wat blijkt? Het is niet de eerste keer dat dit gezelschap in de prijzen valt!

Door Jordy Haak
29 februari 2024 - 11:18
Poule Foto Def 1200
Ronald hoopt Ajax naar een zege te juichen. © De Brouwer

Natuurlijk zijn we razend benieuwd of Ronald ergens een verborgen glazen bol heeft staan. We belden hem op om zijn geheim te ontrafelen. Uit dat gesprekje concluderen we dat teamwerk heel goed kan uitpakken!

Hi Ronald, gefeliciteerd! Je bent de maandwinnaar van onze Ajax Life Poule.
“Dankjewel! Ik kreeg al berichtjes dat we er goed voor stonden.”

We? Dat moet je even uitleggen...
“Ik speel nu zo’n vijf jaar mee met de Ajax Life Poule. Dat doe ik samen met mijn broertje Arno en dorpsvriend Robin. We hebben allemaal een account en kijken regelmatig hoe we ervoor staan. We hebben ook een appgroepje. Daarin delen we soms onze voorspellingen en we kletsen over Ajax. Of het goed of slecht gaat. Misschien kunnen we het daar nu beter niet over hebben, maar ook deze periode komen we wel weer door.”

Tof! Jullie spelen dus echt met elkaar?
“Zo kun je het wel zien, ja. Dat brengt toch wat extra vermaak met zich mee rondom de wedstrijden. Mijn broertje won een aantal jaar geleden al eens wedstrijdkaarten. Dat was voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Hij besloot mij mee te nemen. We vielen met onze neus in de boter, want Ajax werd die middag officieus kampioen. Het was onwijs gezellig. We hebben er echt van genoten.”

Geluksvogels! Wie van de twee verblijd jij nu met een kaartje voor Fortuna-thuis?
“Geen van beiden! Ik neem mijn zoontje mee, haha! Dan kunnen ze er ook geen ruzie over maken. Hij volgt Ajax steeds meer. Dus dan is het leuk eens samen naar een wedstrijd te kunnen. Ik heb het wel even met Arno overlegd, hoor. Hij was het eens met dit plan. We gaan tegenwoordig niet zo vaak meer naar het stadion. We wilden graag een seizoenkaart, maar je komt er haast niet tussen. Des te leuker om deze wedstrijd mee te pakken.”

Aanbevolen
Speel ook in maart mee met onze Ajax Life Poule!

Hebben jullie thuis een glazen bol verstopt staan?
“Haha, nee hoor. Ik ga ook niet zeggen dat we veel verstand hebben van het spelletje. Je moet denk ik ook wat geluk hebben. Zo had ik bij Ajax - FK Bodø/Glimt voorspeld dat het 2-2 zou worden. Door de late goals van Branco van den Boomen en Steven Berghuis had ik de uitslag precies goed. Dan scoor je veel punten. Ik denk dat ik daarmee het verschil maakte. Of ik de uitslagen heel reëel invul? Bij Ajax probeer ik altijd positief te blijven, al is dat dit seizoen niet al te makkelijk.”

Gelukkig kun je ook nog bonuspunten scoren...
“Klopt, door de doelpuntenmakers juist te voorspellen. Daar kies ik meestal voor Brian Brobbey, maar dat doet bijna iedereen. Misschien is het juist wel eens verstandig een andere Ajacied te kiezen. Dan kun je op een andere manier het verschil maken.”

Waarom is deelname aan de Ajax Life Poule zo leuk?
“Vooral omdat we een hoop lol hebben met elkaar. En je kunt ook nog wat winnen. Dit is toch al de tweede keer dat we er met een prijs vandoor gaan.”

Tot slot: durf je de uitslag van Ajax - FC Utrecht alvast te voorspellen?
“Dat potje staat komend weekeinde alweer op de rol. Ik houd het op 2-1.”

Alvast veel plezier bij Ajax - Fortuna Sittard!
“Bedankt! Hopelijk met drie punten voor onze club.”

Denk jij beter te kunnen presteren dan Ronald? Schrijf je dan ook in voor onze Ajax Life Poule! Het is gratis en je kunt meteen meespelen voor de maand maart.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >