Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bijzonder Bodø: ‘Voor ons is dit een droomtrip met Ajax’

Door Ajax kom je als supporter op bijzondere plekken. Het Noorse Bodø net boven de poolcirkel is zo’n plek. Ajaxsupporter Renske (34) reisde dinsdag al af met vier medesupporters. Ze beleefden vrijwel meteen een bijzonder avontuur!

22 februari 2024 - 10:45
Husky 1200
Ajax brengt je op mooie plekken. © Renske

Hey Renske, wat dacht je toen Bodø eruit kwam bij de loting?
“We hoopten als groep echt op deze loting. Dat wilden we supergraag. Bodø stond bij ons hoog op het wenslijstje, dus we waren superblij. Ik was nog nooit in Noorwegen geweest, laat staan bij de poolcirkel. Voor mij is dit wel een droomtrip.”

Je komt nog eens ergens door Ajax, hè?
“Inderdaad! Dat is ook het mooiste aan Europese awaydays. Je bedenkt zelf niet om naar Bodø te gaan. De loting bepaalt dat voor je. In dat opzicht zijn de Conference League en de Europa League wel weer leuk. Je maakt dit soort gave trips mee. Deze reis is zo anders dan een stedentrip naar pak ‘m beet Madrid of Lissabon. Sowieso is Scandinavië redelijk nieuw voor mij. En een trip naar de sneeuw ook.”

Hoe was de aankomst in Bodø?
“Ontzettend ontspannen. We kwamen dinsdagavond aan op het vliegveld. Van daaruit konden we wandelen door de sneeuw naar ons appartement. Geen taxi of iets nodig. Dat was een fijne ervaring. Het vliegveld uit en gewoon lopen. Bijzonder. Bij aankomst in de verblijfplaats hebben we nog een borreltje gedaan. Daarna op tijd naar bed voor de dag die zou komen.”

Aanbevolen
Groeten uit Bodø!

Jullie kwamen dinsdag al aan. Bewust vroegtijdig?
“We kozen heel bewust voor een dagje extra. We wilden namelijk wel echt iets ondernemen met de groep. Het leek ons heel vet met huskies te gaan sleeën. Die mogelijkheden bleken er te zijn. Redelijk snel na loting en het boeken van de reis, regelden we een sleetocht. Dat wilde iedereen heel graag. Daar was onderling weinig afstemming voor nodig!”

Een huskytocht, gaaf! In Bodø of erbuiten?
“We stapten woensdag om 10.00 uur in de trein naar Fauske. Dat is drie kwartier rijden. De treinrit was al bizar mooi… Een mooie tocht langs al die meren. Supermooi met het zonlicht erop. Die treintrip was heel indrukwekkend. In Fauske werden we opgehaald door mensen die ons naar de huskies brachten.”

Vertel, hoe was het?
“Geweldig! We kregen eerst een uitleg over de honden. De huskies lopen het lekkerst bij min vijftien graden. Het was nu min drie, dus eigenlijk iets te warm. We gingen in tweetallen sleeën. Op een zeker moment mochten we ook zelf sturen. Het was best zwaar om tien honden in bedwang te houden. De ervaring was echt super. We kamen in een totaal andere wereld terecht. Het was superstil tussen de naaldbomen en de onaangeroerde sneeuw. Je hoorde niks meer. Alleen het trappelen en hijgen van de honden en de slee die over de sneeuw raast. Het was alsof ik alleen op de wereld was. Ik had er hoge verwachtingen van. Die werden volledig waargemaakt.”

Gaaf hoor… Hoe ziet jouw wedstrijddag eruit?
“We gaan zo naar een uitzichtpunt. Dat is een wandeling van anderhalf uur. Ik verwacht dat we na de lunch in een kroeg met supporters belanden. Richting de wedstrijd lopen we met een stoet mee naar het stadion. Dan kijken we wat Ajax ons brengt...”

Wat verwacht je van de wedstrijd?
“Mijn gedachten erover zijn wisselend. Ik wil altijd positief zijn, maar met het huidige Ajax is dat een beetje ingewikkeld. Ik hoop dat we met 2-1 winnen. Dan is het helemaal een geweldige trip geweest.”

Aanbevolen
Het bibberen in Bodø valt alles mee!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >