Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax houdt punt over aan spannend duel met PSV en dit valt op

De ploeg van John van ‘t Schip blijft ongeslagen in 2024. In de Johan Cruijff Arena hielden Ajax en PSV elkaar in evenwicht, met een 1-1-gelijkspel als resultaat. Dit viel op tijdens een weinig hoogstaande, maar wel spannende wedstrijd.

03 februari 2024 - 21:55
Ajapsvverslag800
Henderson bracht rust op het middenveld. © Pro Shots

Henderson debuteert, Rensch linksback
Daar was-ie dan eindelijk: Jordan Henderson. De middenvelder debuteerde tegen PSV in de basiself, zoals Van ’t Schip al eerder verklapte. Dat was dus geen verrassing meer. Wel opvallend: de trainer koos niet voor Ar’jany Martha of Borna Sosa op linksback, maar voor Devyne Rensch. Tristan Gooijer mocht het zodoende aan de rechterkant laten zien. 

PSV greep in een rommelige openingsfase het initiatief. Ajax liet zich er niet door van de wijs brengen. Sterker nog, onze ploeg kreeg de grootste kans op de openingstreffer. Het schot van Steven Bergwijn ging langs de verkeerde kant van de paal. Geen goal dus, maar het zorgde wel voor het nodige vertrouwen. Het geluid vanaf de tribunes werd harder en harder.

Project Rensch van korte duur…
En toen was daar een uitstekende crossbal van Steven Berghuis, met Brian Brobbey als eindstation. De spits ging op de PSV-doelman af en omspeelde hem, maar kwam net te veel aan de zijkant uit. Berghuis was ondertussen doorgelopen richting de zestienmeter. Brobbey zag het, legde terug en… Hangen! 

Slecht nieuws was er ook, want Rensch kon de wedstrijd niet volmaken. Hij moest zich – met wat leek een liesblessure – laten vervangen door Sosa. Een aderlating, want Rensch deed het niet onverdienstelijk aan de linkerkant. Al beet ook Sosa zich aardig vast in Johan Bakayoko van PSV. Kort na de wissel kwam PSV wel op gelijke hoogte. Luuk de Jong werkte een voorzet achter Diant Ramaj.

Gooijer laat goede indruk achter
Je voelde aan alles dat dit een fifty-fiftyduel was. Hoogstaand was het niet, maar spannend wel. Ajax deed in ieder geval niet onder voor PSV, waar we dat vooraf misschien wel hadden verwacht. Van spanning leek Gooijer trouwens geen last te hebben. Verdedigend stond hij zijn mannetje, maar ook aanvallend voetbalde hij vaak koeltjes onder de druk uit.  

Toch haalden we een aantal keer opgelucht adem, vooral als het hoofd van De Jong eraan te pas kwam. De PSV-spits produceerde twee gevaarlijke kopballen. De een belandde op de paal, de ander ging naast. Aan de andere kant kreeg Brobbey de kans een sterke wedstrijd te belonen. Het schot dat best op doel had gemogen, hobbelde naast.

Spanning tot het einde
Een moegestreden Gooijer moest zich laten vervangen door Anton Gaaei, terwijl Benjamin Tahirovic al eerder in de ploeg was gekomen voor Berghuis. Het bleef onverminderd spannend. We sprongen van onze stoel toen Kenneth Taylor de 2-1 op zijn schoen had, maar de middenvelder schoot wild over. Serieus zonde, want het had de beslissing kunnen zijn. 

Van ’t Schip was ondertussen uitgewisseld. Henderson maakte de negentig minuten vol. Vlak voor tijd kregen Taylor en Jorrel Hato nog grote kansen, maar gescoord werd er niet meer. Zo hield Ajax een punt over aan het duel met de koploper. Dat was gezien de wedstrijd misschien ook wel de meest terechte uitkomst.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >