Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke spelers voetbalden zowel voor Ajax als Excelsior?

Ajax en Excelsior trappen woensdag om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. Niet zo gek veel voetballers droegen het shirt van beide clubs, maar het zijn er genoeg om een quiz over te maken. Precies dat hebben we gedaan!

22 april 2024 - 15:04
Quiz 1200
Wie is hij ook alweer...? © Pro Shots

Check de foto bij dit stuk en je hebt al één naam te pakken op de lijst van spelers die zowel in Rotterdam voor Excelsior actief waren als in Amsterdam voor Ajax. Maar er zijn natuurlijk nog meer voetballers op die lijst te noteren. En het leuke is: we vragen jou dat te doen!

Jazeker, graaf maar eens flink in de massa onder je hersenpan, want we denken dat we je een onwijs lastige opgave voorschotelen. Natuurlijk, er zijn spelers die je zo opdreunt, maar reken maar dat er veel vakjes lang oningevuld blijven.

Let op: we zoeken spelers die officiële minuten maakten in het eerste elftal van beide clubs. Kik Pierie hoef je dus al niet te proberen. Hij haalde Ajax 1 nooit. Dat geldt ook voor spelers als Danilho Doekhi en Erik Tammer. Of wat te denken van Leeroy Owusu? 59 duels voor Jong Ajax, maar geen officieel debuut in Ajax 1.

Afijn, dat is allemaal duidelijk. Dan wordt het nu tijd om in actie te komen. We geven je acht minuten bedenktijd.

Succes!

Wordt de quiz niet goed weergegeven? Ververs dan de pagina. Daarmee is het euvel vaak meteen verholpen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >