Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Thomas kan voor altijd zeggen dat hij Brobbey digitaal inmaakte

Ajax Jonge Scharelid Thomas van Breugel (15) was de grote winnaar op ons EA Sports FC-toernooi. Vervolgens poetste hij ook Brian Brobbey van het digitale speelveld. Genoeg reden om hem op te bellen!

Door Jordy Haak
30 april 2024 - 16:19
Thomas Hoofdfoto 1200
Thomas is Brobbey de baas op het digitale voetbalveld! © Pro Shots

Ha Thomas, had je het naar je zin op ons EA Sports FC-toernooi?
“Absoluut! Ik deed voor het eerst mee en was samen met mijn vriend Requillo. Het supporterhome was een toffe locatie voor het toernooi. Er hingen veel gesigneerde shirts van voormalig Ajacieden. Heel vet! Het was ook redelijk druk, al lag de gemiddelde leeftijd voor mijn gevoel vrij laag. Ik dacht bij aankomst een goede kans te maken het toernooi te winnen.”

Echt? Verwachtte je dat vooraf al?
“Om eerlijk te zijn wel. Ik heb dit spel zo veel gespeeld. Ik zit ook op een academy voor eSporters. Daar word je opgeleid voor het grote werk. Mijn droom is om ver te komen in deze wereld.”

Een academy voor eSporters? Tof! Hoe moeten we dat voor ons zien?
“Het komt erop neer dat je wordt opgeleid tot eSporter. Eén keer per week train ik online een uur lang. Dan krijg je tips mee en wordt er een doel gesteld. Bijvoorbeeld dat je in de Weekend League twintig overwinningen moet behalen. Eén keer per maand ga ik naar de minst leuke stad van Nederland. Je weet wel, met die haven. Daar krijg ik ook training en wordt er content gemaakt.”

Dan speel je dit spel zeker al vrij lang?
“Het is best erg, maar ik ben begonnen met Fifa toen ik vier jaar oud was. Dan gaan we dus terug naar Fifa 13. Dat waren mooie tijden, joh. Iedere dag na school speelde ik potjes tegen mijn broer. Een-tegen-een. Ik speel het al elf jaar lang zeker twee tot drie uur per dag, als het niet meer is. Dan krijg je het spelletje wel onder de knie. Vanaf 2019 ging ik ook de Weekend League spelen. Dan gooi je nog wel eens een controller kapot. Of er veel zijn gesneuveld? Natuurlijk, maar dat hoort er een beetje bij, haha!”

‘Er zijn aardig wat controllers gesneuveld, maar dat hoort er een beetje bij.’

Hoe was het niveau tijdens ons toernooi?
“Vooral vanaf de achtste finales ging het niveau flink omhoog. Ik had toch wat spelers onderschat. Maar het was vooral heel erg leuk en gezellig. Ik heb een aantal nieuwe vrienden gemaakt. Die jongens heb ik gelijk toegevoegd op Snapchat. Ik spreek ze nog volop.”

Nadat je de finale met 4-0 won, mocht je tegen Brobbey spelen…
“Tof, hè? Hij was best wel goed. Brobbey speelde niet met zijn joystick, maar met de pijltjes. Dat deed hij heel aardig. Hoeveel het werd? Dat weet ik niet meer, maar ik won wel. Ik kan nu de rest van mijn leven zeggen dat ik Brian Brobbey heb ingemaakt, haha!”

Als winnaar van het toernooi ging je vast niet met lege handen naar huis?
“Zeker niet. Ik won een Ajaxshirt, die werd gesigneerd door Brobbey. Daar ben ik hartstikke blij mee. Ik ben al mijn hele leven Ajaxsupporter, dus dat shirt ga ik zeker inlijsten. Als klap op de vuurpijl won mijn vriend Requillo via de loting ook nog een gesigneerd shirt. Hij is eigenlijk supporter van ADO Den Haag, maar zijn vader is voor Ajax. Dus ook dat shirt heeft een goed plekje gekregen.”

Gaan we je spoedig terug zien als eSporter van een eredivisieclub?
“Ik hoop het wel. Mijn ultieme droom is om eSporter te worden bij Ajax. Hopelijk hebben er scouts meegekeken tijdens het toernooi!”

Aanbevolen
Ajacieden gamen tegen elkaar én Brobbey op Ajax Jonge Schare EA Sports FC-toernooi!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >