Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scorende Forbs klaagt niet: ‘Als ik bij Jong Ajax moet spelen, doe ik dat’

Jong Ajax stapte maandag met een driepunter van het veld. SC Cambuur werd in eigen huis met 2-1 verslagen, mede dankzij een treffer van Carlos Forbs. De aanvaller maakte voor de tweede keer op rij minuten bij het beloftenteam. Klagen daarover doet hij niet.

16 april 2024 - 09:34
Forbsjajcam800
Forbs nam de 1-0 voor zijn rekening. © Pro Shots

Zoals vaker op de maandag, kon Dave Vos beschikken over een sterke selectie. Naast Forbs begonnen ook Anton Gaaei, Tristan Gooijer, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim en Julian Rijkhoff in de basis. Wie door de stortregen heen keek, zag hoe zowel Jong Ajax als Cambuur kansen kreeg op de openingstreffer.

De grootste mogelijkheid volgde na rust. Forbs kreeg de bal pardoes voor zijn voeten, maar schoot van dichtbij tegen Cambuurdoelman Yanick van Osch aan. Een tweede niet te missen kans verzilverde hij even later wel. Na een gekeerd schot stond Forbs klaar voor de rebound. Door treffers van Rijkhoff en Remco Balk eindigde het duel in 2-1. 

Scoren in Jong Ajax is voor Forbs overigens iets nieuws. Tegen Cambuur kwam hij voor de tweede keer in actie bij het talententeam. Hij maakt zijn doelpunten liever in het eerste elftal, maar is niet minder blij met de treffer. “Een goal is een goal,” zo vertelt hij bij ESPN. “Dat geeft een goed gevoel. Ik ben blij dat ik het team kon helpen aan een overwinning.”

Aanbevolen
Doe mee aan SV Ajax Footgolftoernooi! [VOL]

Forbs kwam deze zomer voor een bedrag van veertien miljoen euro over van Manchester City. Hoewel hij dat prijskaartje niet zelf om zijn nek hing, brengt het toch verwachtingen met zich mee. Zijn avontuur bij Ajax verloopt ongetwijfeld nog niet zoals hij voor ogen had. Klagen doet hij echter niet. “Als ik bij Jong Ajax moet spelen, dan doe ik dat.” 

Ondanks het baggerseizoen dat Ajax beleeft, heeft Forbs het naar zijn zin in Amsterdam. “Het is een seizoen met ups en downs, maar dit is een fijne club. Ik hoop dat we kunnen bouwen en samen kunnen groeien. Ik probeer me te ontwikkelen bij deze club. Ik geef alles voor Ajax, of dat nou bij het eerste elftal of tweede elftal is.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >