Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schlick, Mosman en Van Oevelen stappen uit raad van commissarissen Ajax

Georgette Schlick, Annette Mosman en Cees van Oevelen verlaten op korte termijn de raad van commissarissen (rvc) van Ajax. Dat liet het trio zondag via de clubkanalen weten in aanloop naar Ajax - FC Twente. Onze club is deze dagen een snelkookpan.

14 april 2024 - 13:04
Arena 1200 (2)
Het is een snelkookpan in Amsterdam. © SV Ajax

Met Ajax - FC Twente op het programma lijkt het besluit van het trio om de eer aan zichzelf te houden ook op een stukje damage control. De angel wordt er op deze manier aardig uitgehaald, want de kans was zeer aanwezig dat een deel van de supporters hun pijlen zouden richten op de raad van commissarissen.

Vooral Schlick, Mosman en Van Oevelen kregen veel kritiek op hun controlerende taak als rvc-leden. De drie stellen hun positie beschikbaar omdat zij vinden dat de discussie zich nu te veel op hun persoon concentreert, zo lezen we op de website van Ajax. Ze dragen hun taken zo spoedig mogelijk over aan nieuwe commissarissen.

Aanbevolen
Bestuursraad Ajax wil heroverweging voorgenomen ontslag Kroes

We lezen verder dat het proces om de ontstane vacatures in te vullen in gang wordt gezet conform de statuten. Het drietal treedt af zodra nieuwe leden voor de rvc benoemd zijn.

Michael van Praag: “Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren. Mede namens de andere rvc-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >