Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax kansloos onderuit op bezoek bij Helmond Sport

Jong Ajax versloeg SC Cambuur maandag nog in eigen huis, maar ging vrijdag onderuit op bezoek bij Helmond Sport. De ploeg van Dave Vos stapte met een 3-1-nederlaag van het veld. Tristan Gooijer maakte de enige treffer aan Amsterdamse zijde.

20 april 2024 - 09:37
Heljajverslag800
Jong Ajax oogde inspiratieloos. © Pro Shots

Het duel in het GS Staalwerken Stadion kwam moeilijk op gang. Het lukte Jong Ajax niet om tot grote kansen te komen. Dat verhaal gold eigenlijk voor de gehele eerste helft. We noteerden twee momentjes: een geblokte poging van Julian Rijkhoff en een afstandsschot van Kian Fitz-Jim dat in de handen van doelman Wouter van der Steen belandde.

De thuisploeg zat daarentegen beter in de wedstrijd. Op het moment dat het rustsignaal klonk, keek Jong Ajax tegen een 2-0-achterstand aan. Anthony van der Hurk sloeg namens Helmond Sport twee keer toe. Eerst vanuit de rebound, daarna via een lage voorzet.

Aanbevolen
Beuker schetst profiel Ajaxtrainer en -staf

Dat Vos niet tevreden was over het spel van zijn ploeg, liet hij blijken met een driedubbele wissel. Jong Ajax begon daarna beter te voetballen. Ook creëerde de ploeg meer kansen. Zo was Gooijer dicht bij een sologoal en schoot Kayden Wolff onrustig over, nadat hij de bal alleen hoefde binnen te tikken.

De treffer viel uiteindelijk aan de andere kant. Pius Krätschmer gooide het duel in het slot. Gooijer maakte nog wel het enige Jong Ajaxdoelpunt van de avond, maar de wedstrijd was al beslist. Zo gingen de talenten met 3-1 onderuit. Over een week volgt het thuisduel met promotiekandidaat Roda JC.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >