Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax schuift De Lang door naar rol van technisch manager

Kelvin de Lang krijgt promotie bij Ajax. De club schuift het 43-jarige hoofd scouting door naar de rol van technisch manager. Hij gaat de komende tijd gesprekken met spelers voeren.

13 april 2024 - 10:23
Delangtm800
Hij draaide al eerder een transferwindow. © AFC Ajax

De Amsterdammer kwam afgelopen zomer over van Manchester City om bij Ajax de scoutingstak te herstructureren. Na het gedwongen vertrek van Sven Mislintat moest hij de club in januari plots door een winterse transferperiode loodsen. Ajax zat immers zonder technisch directeur. 

De Lang speelde een rol in het aantrekken van Jordan Henderson en Julian Rijkhoff, terwijl Kian Fitz-Jim terugkeerde, Georges Mikautadze aan voormalig werkgever FC Metz werd verhuurd en Jorrel Hato zijn contract verlengde tot de zomer van 2028. 

Ajax was op de achtergrond al bezig met een nieuwe technisch directeur, maar de schorsing van Alex Kroes gooide roet in het eten. Daarom schuift de club De Lang nu door als technisch manager, zo weet Voetbal International. Gesprekken met spelers zitten in zijn portefeuille.

Aanbevolen
Structuur Ajax uitgelegd: hoe lopen de hazen bij onze club precies?

Voor ons magazine Ajax Life spraken we De Lang in december 2023. Toen vertelde hij op wat voor type spelers Ajax zich richt. “We kijken eerst bij de eigen jeugd. Daarna naar eventuele oud-Ajacieden die op latere leeftijd weer van toegevoegde waarde kunnen zijn.”

“Dan zijn er nog de spelers van onze partnerclubs en natuurlijk spelers van buitenaf,” aldus De Lang. “Dat kunnen ook oudere spelers zijn, leiders die onze jonge spelers beter maken. Het blijft zoeken naar de juiste balans.”

Het aanstellen van een nieuwe trainer is prioriteit nummer één. Die taak ligt voornamelijk bij directeur voetbal Marijn Beuker. Danny Blind heeft korte lijntjes met de technischer mensen, terwijl Louis van Gaal als adviseur van de raad van commissarissen intensief meekijkt.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >