Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vragen en antwoorden over uitspelen Ajax - Feyenoord

De spelers van Ajax mogen woensdag opnieuw aantreden tegen Feyenoord. In een lege Johan Cruijff Arena resteren nog 35 officiële minuten tegen de Rotterdammers. Het duel werd zondag gestaakt bij een 0-3-stand wegens fakkels op het veld.

26 september 2023 - 10:51
Klassieker Qa 1200
Invaller Rensch zie we woensdag terug in actie. © De Brouwer

De KNVB besloot dat de wedstrijd woensdag om 14.00 uur wordt hervat. Dat gebeurt in een lege Johan Cruijff Arena. Los van Feyenoord, komt ook scheidsrechter Serdar Gözübüyük opnieuw naar Amsterdam. De KNVB had ervoor kunnen kiezen een andere leidsman af te vaardigen, maar dat gebeurt niet. Men kiest ervoor het duel onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden te hervatten als ten tijde van het staken van de wedstrijd.

Hoe wordt de wedstrijd hervat? Daar zegt de KNVB tegenover Ajax Life het volgende over: “Feyenoord was op moment van staken in balbezit op de helft van Ajax. Het spel moet worden hervat met een scheidsrechtersbal voor Feyenoord, tien meter vanaf de middellijn op de speelhelft van Ajax en tien meter vanaf de zijlijn ter hoogte van de dug-out van Feyenoord.”

Aanbevolen
Ajax schrapt juridische stappen, klassieker woensdag uitgespeeld

Beide teams moeten de wedstrijd in principe ook hervatten met dezelfde 22 spelers op het veld. Nu Sivert Mannsverk volgens De Telegraaf met zijn hiel in het gips zit, had Steijn ervoor kunnen kiezen de zondag nog afwezige Steven Bergwijn (last van zijn kies) aan de selectie toe te voegen. De aanvoerder is echter nog niet fit genoeg en richt zich op RKC Waalwijk-uit.

Mika Godts is daarom de vervanger van Mannsverk. Zo lang je als club een doktersverklaring kan overleggen, mag je een geblesseerde of zieke speler in de wedstrijdselectie vervangen. Dat lijkt ons met de ingegipste hiel van de Noor geen probleem. 

Verder hoeven spelers die al zijn gewisseld – zoals Anton Gaaei en Borna Sosa – hun voetbaltas niet te pakken. Zijn werden zondag naar de kant gehaald. Daarmee is hun rol voor deze klassieker uitgespeeld.

Het restant van de klassieker is woensdag vanaf 14.00 uur live te volgen op ESPN 1.

Aanbevolen
‘Doe het voor de club en niet voor jezelf’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >