Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vier op een rij voor verliezend Jong Ajax op bezoek bij MVV

Jong Ajax is na vrijdag nog altijd puntloos. De ploeg van Dave Vos verloor zijn vierde wedstrijd op rij, ditmaal op bezoek bij MVV Maastricht. Het duel ging met 2-1 verloren. Een treffer van Gabriel Misehouy laat in de wedstrijd was er eentje voor de eer.

02 september 2023 - 08:35
MVV 1200
Vos kon ook geen potten breken. © Pro Shots

De Amsterdamse beloften begonnen allesbehalve scherp aan de wedstrijd. Of nou ja, noem het gerust dramatisch. Doelman Charlie Setford kon de bal al na drie minuten uit zijn net rapen. Koen Kostons velde het vonnis en was de gevierde man bij MVV. Een paar minuten later kon Kostons opnieuw juichen toen hij de score verdubbelde.

Was het een gebrek aan scherpte? Feit is dat het bij Jong Ajax opnieuw flink misging in de opbouw. Of moeizaam uitverdedigen, zo je wilt. De ploeg van Vos kwam er in elk geval voor de pauze niet aan te pas. De trainer had na 45 minuten genoeg gezien en greep tijdens de rust stevig in.

Aanbevolen
Speelschema: Ajax opent EL in Amsterdam tegen Marseille

Hij haalde Rida Chahid, Raphaël Sarfo en Kristian Hlynsson van het veld en bracht Julian Brandes, Oualid Agougil en Alvaro Henry. Eindelijk kwamen er wat kansjes, maar Jaydon Banel en David Kalokoh wisten deze niet te verzilveren.

Bij MVV moest Nicky Souren eraf met een rode kaart. Misehouy haalde drie minuten voor tijd nog de trekker over voor Jong Ajax, maar verder kwam de ploeg niet.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >