Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Steun? Ja, maar toon als speler dat je er volledig voor wilt gaan!

Het is 31 augustus 2023. Transfer deadline day. Vaak een dag vol gekke lastminute dealtjes. Maar gekker dan de hele afgelopen transferwindow kan het sowieso al niet meer.

01 september 2023 - 10:57
Blog Roy 1200
Wat gaat dit voetbalseizoen ons brengen? © De Brouwer

Het valt niet uit te sluiten dat er ook bij Ajax nog iemand vertrekt of bij komt, maar op een gegeven moment is het wel genoeg, toch? Mijn hemel, wat is het team ingrijpend veranderd. Op basis van vorig seizoen moest dat ook wel. Een jaar waarin we op alle fronten zijn afgetroefd door onze concurrenten in de eredivisie, om maar niet te spreken over de pijnlijke Europese avonden.

Het is ook een transferzomer waarin dagelijks zichtbaar was hoe ontzettend opportunistisch de voetbalwereld is. De ene dag ongerust door het uitblijven van transfers, de andere dag juichend door de gang vanwege een ogenschijnlijk mooie aankoop. Dan weer weemoed door vertrekkende Ajacieden, die zich met recht Ajacied mogen noemen. Je weet wie.

Grote onbekende spelers die een toffe handshake krijgen van Svennie boy? Er volgt meteen een analyse om sterktes en zwaktes te duiden. Als supporter houd je dan vast aan de sterke eigenschappen om wéér een aankoop te rechtvaardigen.

Ajax voelt voor mij nu als een dolend schip, waarbij je maar moet hopen dat het stomtoevallig de goede kant op vaart.

Even tellen hoeveel aankopen er op moment van tikken zijn geweest, puur voor Ajax 1: Diant Ramaj, Anton Gaaei, Jakov Medic, Josip Sutalo, Gastón Ávila, Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Georges Mikautadze, Sivert Mannsverk en Borna Sosa. Kortom, je hebt een volledige opstelling aan nieuwe spelers.

Als gezegd: misschien moest het ook wel, maar het heeft tijd nodig. Veel tijd. Ook voor de nieuwbakken trainersstaf om dit tot een geheel te smeden. Dat weet iedereen. Tegelijkertijd weet ook iedereen dat Ajaxsupporters die tijd niet geven, getuige het (terechte) fluitconcert bij de wedstrijd tegen Ludogorets.

We willen direct resultaat, anders gaan er vroeg of laat alweer koppen rollen. Er is geen tijd bij Ajax voor geploeter. Tijd die het team wel goed kan gebruiken. Ajax voelt voor mij nu als een dolend schip, waarbij je maar moet hopen dat het stomtoevallig de goede kant op vaart.

De Ajaxziel is nu even ver te zoeken. In dat foeilelijke Arsenalshirt. Met een op topniveau onervaren Haagse coach. Met een directie die het klappen van de zweep bij Ajax niet eerder meemaakte. En met spelers uit tweede divisies die niet vaak hebben meegemaakt te worden uitgefloten door een vol stadion, omdat de verwachtingen niet worden waargemaakt.

Wat ik ermee wil zeggen? Laten we de trainer en de spelers positief ondersteunen, maar wel onder één voorwaarde. Dat deze jongens op z’n minst tonen er vol voor te willen gaan. Dus niet volledig inspiratieloos, zoals donderdag.

Vermaak ons Ajax. Hup!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >