Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn typeert Marseille als krachtige opponent uit onderschatte competitie

Het is onwijs onrustig rondom Ajax, maar Maurice Steijn en zijn spelers proberen zich daarvoor af te sluiten. Zij willen vooral bezig zijn met het thuisduel met Olympique Marseille. Een club waar het overigens ook rommelt.

20 september 2023 - 15:44
Marseille Speler 1200
Aanvaller Mughe in actie voor Marseille. © Pro Shots

Zoals gebruikelijk in aanloop naar Europese confrontaties was er een persconferentie. Deze hoort vooral te gaan over de wedstrijd, maar logischerwijs kreeg Steijn tal van vragen op zich afgevuurd over de vervelende zaken die spelen bij de club. Het onderzoek naar het handelen van Sven Mislintat, maar ook over zijn eigen positie.

De trainer ging er – zover hij dat kon – keurig op in. Toch besloten wij van Ajax Life hem maar snel te vragen naar de tegenstander. Wat weet hij van de huidige nummer drie van de Franse Ligue 1? “Het is een goede ploeg uit een onderschatte competitie. Marseille heeft veel kwaliteit en is fysiek uitstekend in orde. Ze spelen in een 4-4-2-formatie. Vooral hun spitsen zullen veel in de een-tegen-een komen tegen onze centrale verdedigers. Dat zijn wel twee sterke wapens. Daar moeten onze backs goed bij helpen. Het is een geduchte tegenstander.”

“Ze hebben ook veel loopvermogen en zijn dynamisch,” noemde Steijn nog een paar sterke punten van Marseille. Kansen voor zijn spelers ziet de oefenmeester eveneens. “Ze laten ook ruimtes. Ik hoop dat we die ruimtes kunnen vinden om aan het voetballen te komen. Ik wil een Ajax zien met flair, uitstraling en plezier.”

Aanbevolen
Steijn ziet onrust binnen Ajax vooral als vervelende afleiding

Dat het niet alleen in Amsterdam onrustig is, bleek terwijl de persconferentie nog volop gaande was. Het nieuws kwam door dat Marseilletrainer Marcelino onder grote druk van supporters was opgestapt. Kan Ajax daar een voordeel uit halen? 

“Dat is lastig te zeggen. Dat weet je nooit van tevoren. Een andere trainer voor de groep kan ook ineens heel verfrissend werken. We gaan in elk geval met de elf starten die we in ons hoofd hebben. Ongeacht wie er donderdag bij Marseille voor de groep staat en ongeacht hoe zij gaan spelen.”

Steijn gaat er – ondanks het ontslag van Marcelino – niet vanuit dat het spelbeeld van Marseille er meteen compleet anders uit gaat zien. “We hebben ons huiswerk gedaan. Waar mogelijk hebben we de overige coaches geanalyseerd, maar dat is niet zo makkelijk. We hebben alle informatie over hoe ze de laatste weken speelden. Daar gaan we voor nu vanuit. Als ze onverhoopt anders spelen, hebben we de wapens ook daarop te reageren.”

De trainer noemt de onrust rond Ajax ‘jammer’, maar kijkt desalniettemin uit naar donderdag. “Ik heb er nog steeds ongelooflijk veel zin in die wedstrijd te spelen. We leven naar deze Europese avond toe en bereiden ons goed voor. De spelers hebben er ook zin in. Ze willen de zure nasmaak na FC Twente-uit wegspoelen. We kunnen niet wachten tot het zover is.”

Aanbevolen
Steijns elf: met welke formatie begin jij aan Europa League?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >