Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn ziet onrust binnen Ajax vooral als vervelende afleiding

Je zou het door alle onrust rond Ajax bijna vergeten, maar donderdag staat het belangrijke Europa Leagueduel met Olympique Marseille op het programma. Maurice Steijn vertelt in aanloop naar de wedstrijd hoe hij de hele situatie rond Sven Mislintat heeft beleefd.

20 september 2023 - 15:07
Steijnajaom800
Steijn heeft vaker in onrustige periodes gewerkt. © AFC Ajax

Ajax bevestigde woensdag dat de club een onafhankelijk en extern onderzoek is gestart naar de directeur voetbalzaken. De NOS kwam de dag daarvoor met het bericht dat de club Borna Sosa op de laatste dag van de transfermarkt kocht via een zaakwaarnemerskantoor dat belangen heeft in het bedrijf van Mislintat. Steijn kreeg daar logischerwijs vragen over. 

“Het enige wat ik dacht toen ik het las, is dat het afleidt van hetgeen waar we sinds afloop van FC Twente-uit mee bezig zijn. Ik kan er geen inhoudelijke mening over hebben,” aldus Steijn, die Mislintat sindsdien niet meer sprak. “Normaal spreken we elkaar dagelijks, maar daar was nu geen tijd voor. We hebben elkaar alleen even gezien.” 

Waar de trainer dus niet met Mislintat sprak, deed Steijn dat wel met Sosa. “Dat vond ik belangrijker. Ik heb hem binnengeroepen en gevraagd wat hij ervan heeft meegekregen. Hij deed er ogenschijnlijk rustig over. Ik kan me voorstellen dat het iets met je doet, maar hij heeft goed getraind en speelt donderdag gewoon.” 

De technische staf koos er bewust voor alleen met Sosa te zitten en de situatie niet binnen de gehele spelersgroep aan te kaarten. De reden daarvoor? “Anders blijft het in de groep hangen. Ik denk ook niet dat iedereen binnen de spelersgroep het heeft meegekregen,” zo doelt Steijn op de buitenlandse Ajacieden, die geen Nederlandse media lezen.

Aanbevolen
Reactie SV Ajax op onderzoek Mislintat

Naast het gedoe rond Mislintat, spelen er ook geruchten over dat Steijn op de schopstoel zou zitten. De trainer daarover: “Dat is bij mij niet bekend. Wat ik ervan moet vinden? Als ik over alles wat op internet staat iets moet vinden, kom ik niet tot goede nachtrust. Ook dit leidt af. We zijn keihard bezig. Dan helpt dit allemaal niet mee.”

Tot slot was er na afloop van Twente-uit kritiek op de tactische keuzes van Steijn. De trainer erkent misschien niet de juiste knopen te hebben doorgehakt. “We kozen heel bewust voor twee controlerende middenvelders, maar misschien waren die spelers daar niet klaar voor. Dat kunnen we onszelf kwalijk nemen. Het mag duidelijk zijn dat je als trainer verantwoordelijk bent voor het resultaat. Daar loop ik niet voor weg.”

Steijn oogt tijdens de hele persconferentie niet als een trainer die er doorheen zit. Dat beaamt hij zelf ook. “Op mijn eigen functioneren heeft het nul invloed. Ik heb vaker in onrustige periodes gewerkt. Daar kan ik me volledig voor afsluiten. Ik heb niet het idee dat het binnen de staf en spelersgroep leeft.”

Hij had het zich wellicht allemaal anders voorgesteld, maar spijt heeft Steijn niet van zijn overstap naar Ajax. “Ik ben er trots op dat ik de trainer van mooiste en grootste club van Nederland ben. Ik ben ook trots op de jongens die, ondanks dat het tegenzit, keihard met elkaar aan de slag gaan om er wat van te maken. Ik hoop dat we snel het Ajax kunnen zien waar het publiek recht op heeft.” 

Hoe moet het nu verder met Ajax? “We zijn bezig in een onrustige en moeilijke periode. Het is nu zaak de wonden te likken en ons helemaal voor te bereiden op de wedstrijd tegen Olympique Marseille. Het is aan mij en de staf om de rust te bewaren en de situatie te managen.”

Aanbevolen
Steijns elf: met welke formatie begin jij aan Europa League?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >