Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mannsverk stelt zichzelf voor als moderne middenvelder met vleugje ‘Frenkie’

Een ‘no-brainer’. Zo noemde Sivert Mannsverk (21) zijn transfer naar Ajax. De middenvelder kwam over van Molde FK en tekende vrijdag een contract in Amsterdam tot de zomer van 2028.

01 september 2023 - 16:39
Mannsverk 1200
Mannsverk kan niet wachten om te beginnen. © AFC Ajax

“Het is een droom die uitkomt,” horen we ook Mannsverk verklaren voor de camera van Ajax TV. Hij spreekt soortgelijke teksten als de tien aankopen die hem voor gingen. “Ik kijk ernaar uit de supporters en spelers te ontmoeten. Ik wil graag beginnen. De laatste twee, drie dagen kwam alles in een stroomversnelling. We speelden dinsdag met Molde tegen Galatasaray en na dat duel hoorde ik over de concrete interesse.”

Mannsverk ziet zichzelf als een verdedigende middenvelder en is fan van Frenkie de Jong. “Hij is een legende bij Ajax. Ik ben een moderne middenvelder en soms heb ik iets weg van hem. Ik vind zijn drive met de bal heel goed. Hoe hij door linies breekt en de bal naar voren krijgt.”

Ajax is in Noorwegen nog altijd een grote naam. Mannsverk zegt ook veel spelers uit het verleden van de club te kennen. “Voor ons is Ajax een hele grote club. Het was een gekkenhuis in Amsterdam toen Ajax zo goed presteerde in de Champions League in 2019. Ook ik wil hier succesvol zijn en geschiedenis schrijven.”

Aanbevolen
Ajax haalt met elfde zomeraanwinst Mannsverk echte controleur binnen

Natuurlijk liet ook directeur spelerszaken Sven Mislintat weten waarom hij Mannsverk naar Ajax haalde. “Zijn komst is belangrijk, omdat Benjamin Tahirovic de enige echte verdedigende middenvelder is. We hebben nu een compleet middenveld met nog een verdedigend georiënteerde speler die in plaats van of samen met Tahirovic kan spelen. Dat geeft ons de kans verschillende opstellingen te vormen op het veld.”

André Bergdølmo en Dennis Johnsen gingen Mannsverk voor als Noren in Amsterdams dienstverband. Mislintat noemt de derde Noor bij Ajax bescheiden, veeleisend en vasthoudend. “Hij is pas 21 jaar, maar heeft al een hoop wedstrijden in de benen. Hij heeft ervaring, maar ook potentie om zich verder te ontwikkelen. Hij is een goede uitdager voor de groep.”

Ajax hoopt met Mannsverk een speler te hebben binnengehaald die goed is in het bewaken van de veelbesproken restverdediging. Op dat punt is het regelmatig heikel bij Ajax en daarin moet de Noorse aanwinst de boel versterken.

Aanbevolen
Ajax treft Marseille, Brighton en AEK in groepsfase Europa League

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >