Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Japanse gastillustrator Ajax Life: ‘Ávila het lastigst om te tekenen!’

De portretjes van de A-selectie in ons nieuwste magazine zijn gemaakt door de Japanse Ajaxfan Tom Aotchson. Tijd voor een korte kennismaking met de illustrator uit Tokio.

14 september 2023 - 11:52
Tekenaar 1200
Aotchson werkte op toffe wijze mee aan onze seizoengids! © SV Ajax

Tom, hoe word je op ruim negenduizend kilometer van Amsterdam Ajacied?
“Haha. Ik raakte tijdens het WK 2010 geïnteresseerd in het Nederlands elftal. Daardoor ging ik het Nederlands voetbal volgen en meer wedstrijden kijken. Ajax keek ik hier op de kabeltelevisie. Zo leerde ik de club kennen. Hoe meer ik over Ajax te weten kwam, hoe meer ik gefascineerd raakte door de club. Ajax is voor mij speciaal vanwege de aanvallende speelstijl en clubfilosofie. Ik volg Ajax op de voet.”

Wanneer begon je met het tekenen van de poppetjes?
“Ergens in het seizoen 2013/2014. Ik ging bloggen over Ajax en plaatste daar een tekeningetje van een speler bij. Dat waren in het begin simpele schetsjes op papier en die waren nog niet zo goed, eerlijk gezegd. Daarna ging ik me meer in het tekenen verdiepen en zo kreeg ik er gelukkig meer plezier in en werden de tekeningen realistischer.”

Aanbevolen
Ajax Life 2: seizoengids 2023/2024

Welke speler vond je het moeilijkst om te tekenen voor onze seizoengids?
“Ik heb altijd wat moeite om de karakteristieke kenmerken van een net nieuw aangetrokken speler snel onder de knie te krijgen. In dit geval was dat Gastón Ávila.”

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
“Ik heb mijn stijl in de afgelopen tien jaar nog niet ontdekt. Ik weet nog niet welke stijl het best bij me past, haha. Ik teken wat ik leuk vind. Nu zijn dat vooral Ajacieden.”

Hoe ‘zichtbaar’ is Ajax eigenlijk in het dagelijkse leven in Japan?
“Ajax heeft hier een goede reputatie. Japanse voetbalfans weten dat Ajax een van de grootste namen in het mondiale voetbal is en een uitstekende reputatie heeft als het op talentontwikkeling aankomt. Wat voor de zichtbaarheid hielp, was de samenwerking van Ajax met Sagan Tosu, een club uit de J-League. Als Ajax in de toekomst weer succesvol meedoet in de Champions League, weet ik zeker dat er vele Japanse fans bij zullen komen.”

Er is deze zomer veel veranderd bij Ajax. Wat verwacht jij van het seizoen?
“Ik wil dat we kampioen worden, maar daarvoor is het belangrijk dat het elftal zo snel mogelijk op elkaar afgestemd is. Ik hoop dat deze selectie sterk genoeg is om ook Europees een rol van betekenis te spelen. En ten slotte wil ik veel ontwikkeling bij de talenten zien, zodat zij steeds meer een vaste waarde in het eerste elftal worden.”

Tekenaar Portret

Zelfportret van Tom! 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >