Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn wijst opnieuw naar afspraken die niet worden nagekomen

Hoeveel pijn kan een Ajaxsupporter verdragen? Dat vroegen we ons na FC Utrecht-uit (4-3) hardop af. Ondanks alle ellende blijft Maurice Steijn naar lichtpuntjes zoeken. Hij voelt nog altijd vertrouwen vanuit de club.

22 oktober 2023 - 16:17
Steijnutraja800
Hoe lang is hij nog trainer van Ajax? © Pro Shots

“Dit is wederom een mokerslag. Ik ben heel teleurgesteld door de nederlaag en de stand op de ranglijst,” zo trapt de trainer af. “We hadden de eerste helft controle. We gaven weinig weg en creëerden zelf twee kansen. Gaandeweg werd het stroperiger. We krijgen op een cruciaal moment de eerste goal tegen en één minuut na rust is het 2-0.”

Ajax toonde veerkracht door de achterstand in zo’n tien minuten weg te poetsen, maar kreeg uiteindelijk alsnog keihard de deksel op de neus. Steijn kon wel door de grond zakken bij de 4-3. “Als we opbouwen, moet er één back hoog staan. Nu waren ze allebei weg. Dat is iets waar we helaas ook vandaag in vervallen.” 

We worden er zo langzamerhand moedeloos van. Hoe kan het toch dat dit soort simpele zaken keer op keer fout gaan? “Het zijn dingen die je in de voorbespreking laat zien en waarover je afspraken maakt. Uiteindelijk moeten de spelers het uitvoeren. Op een of andere manier vinden ze het toch moeilijk onder druk afspraken na te komen.” 

Het is inmiddels oktober en we zien nog altijd geen stijgende lijn in het spel van Ajax. Daarbij mag naar de spelers worden gekeken, maar ook absoluut naar de trainer en technische staf. Steijn probeert ondanks alles naar lichtpuntjes te zoeken. “Het klinkt gek, maar ik heb ook aardige dingen gezien. Als je drie keer uit bij Utrecht scoort, moet de wedstrijd in de pocket zitten. Dat gebeurt niet. Daar breken we ons hoofd over.”

Aanbevolen
Hlynsson zag hoe Ajax na onderbreking het momentum verloor

In Utrecht speelde Ajax wederom in een traditionele 4-3-3-formatie. De vraag is in hoeverre dit systeem in deze fase nog heilig is. Steijn erkent over een opstelling met vijf verdedigers te hebben nagedacht, maar koos daar toch niet voor. “De spelers kwamen vrijdag pas terug. Dan heb je maar twee dagen om een systeem om te gooien. Dat was geen optie voor ons.”

Het uitvak liet na afloop zijn onvrede blijken. Steven Bergwijn ging kort met supporters in gesprek. Steijn zag het op een afstandje gebeuren. “Dat had niet per se een reden. Ik stond alles nog te verwerken. Ik ben naderhand alsnog naar het uitvak gelopen. Ik bedank de fans altijd, al weet ik niet of ze daar nu op zitten te wachten.”

En dan de vraag die al weken boven de club hangt: hoe lang is Steijn nog trainer van Ajax? De coach zegt nog altijd vertrouwen te voelen, ook na ‘prettige gesprekken’ met Louis van Gaal. “Ik voel steun vanuit de club. Ik voel het in gesprekken, ik voel het als ik op de club kom. Ik blijf strijdbaar en ga met de gasten aan de slag om het tij te keren.”

We vragen ons serieus af of dat nog mogelijk is.

Aanbevolen
Verliezend Ajax beleeft pijnlijke achtbaanrit in Utrecht en dit valt op…

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >