Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hlynsson zag hoe Ajax na onderbreking het momentum verloor

Kristian Hlynsson schoof na de nieuwe zeperd in Utrecht (4-3) met gemixte gevoelens aan bij de persconferentie. De jonge IJslander leek op weg naar een heldenrol, maar zag hoe Ajax alsnog een overwinning weggaf.

22 oktober 2023 - 16:49
Hlynssonutraja800
Hlynsson kreeg in de eerste helft al een grote kans. © Pro Shots

De Ajacieden toonden veerkracht door een 2-0-achterstand om te draaien. Hlynsson – die door pijntjes bij Steven Berghuis in de basis mocht beginnen – leek met twee treffers uit te groeien tot held van de middag. Het liep anders. Heel anders.

Ajax stapte uiteindelijk niet met drie punten, maar met een flinke kater van het veld. “Dit is geen fijn gevoel. Je wil altijd winnen. Dat is de prioriteit,” aldus Hlynsson. “Ik denk dat we het momentum verloren. We hadden de wedstrijd op slot moeten gooien, maar deden dat niet.”

De middenvelder zag hoe Ajax het lastig had in de eerste helft. Van een goede opbouw was amper sprake. Hlynsson kwam dan ook niet lekker uit de verf. “In de eerste helft hadden we het lastig. Na rust liep het soepeler en speelden we beter tussen de linies.” 

Voor de camera van ESPN analyseert Hlynsson zijn eerste treffer, die hij met de borst binnenwerkte. Was dat geluk of wijsheid? “Het was een harde bal. Ik had geen tijd om na te denken. Het was mijn eerste instinct om mijn borst te gebruiken.”

Aanbevolen
Steijn wijst opnieuw naar afspraken die niet worden nagekomen

Nadat Utrecht weer op gelijke hoogte was gekomen, werd het duel tijdelijk gestaakt. Het leek een moment voor de Ajacieden om de koppen bij elkaar te steken, maar volgens Hlynsson voelde het vooral als hinderlijke onderbreking.

“Staken is altijd een slecht ding, want je verliest het momentum,” aldus de IJslander. “Als je speelt, voel je je fris. Als je naar binnen moet, koel je af. Dan is het lastig terug in de wedstrijd te komen, zeker met nog maar tien minuten op de klok.”

In die laatste tien minuten ging het helemaal mis voor Ajax. Het leek wel alsof Utrecht meer energie had. “Dat zou ik niet willen zeggen. Ik denk dat het vooral ongelukkig was dat we de vierde goal tegenkrijgen.”

De onvrede in het uitvak was na afloop duidelijk zichtbaar. Steven Bergwijn ging kort in gesprek met supporters. “Ze waren teleurgesteld in ons,” vertelt Hlynsson over dat moment. “Dat snap ik natuurlijk. Ze willen dat we winnen en zijn niet blij.”

Aanbevolen
Verliezend Ajax beleeft pijnlijke achtbaanrit in Utrecht en dit valt op…

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >