Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Na vier maanden valt het doek voor Steijn

Maurice Steijn is per direct geen trainer meer van Ajax. De coach en club gaan in goed overleg uit elkaar. De slechte resultaten en het slechte spel in combinatie met een gebrek aan vooruitgang liggen hieraan ten grondslag. Hedwiges Maduro neemt het tijdelijk over.

23 oktober 2023 - 18:48
Steijn 1200 (2)
Steijn voelde vertrouwen, maar gaat nu toch weg. © Pro Shots

Menig wenkbrauw werd gefronst toen afgelopen zomer bekend werd dat Ajax in zee ging met ‘overperformer’ Steijn. Uiteindelijk kreeg hij van iedereen een eerlijke kans. ‘Wij Steijn Ajax, wij Steijn de beste’, klonk het optimistisch. Dat optimisme heeft inmiddels plaatsgemaakt voor diep chagrijn.

Ajax startte de eredivisie nooit eerder zó slechts als het dit jaar deed onder leiding van Steijn. Van de zeven gespeelde wedstrijden won het er slechts eentje. Twee keer werd het gelijk en maar liefst viermaal werd verloren. Doelsaldo: elf voor, zestien tegen. Het uitduel met RKC Waalwijk moet nog worden uitgespeeld, maar de huidige zeventiende plek is Ajaxonwaardig.

De koek is dan ook op zeker moment echt op. Zeker omdat er geen verbetering zichtbaar is. De trainer beweerde na het verloren uitduel met FC Utrecht nog altijd lichtpuntjes te zien, maar was de enige. Er is geen lijn te ontdekken in het spel van onze club. Het is en blijft los zand en spelers lijken geen idee te hebben wat precies de bedoeling is.

Aanbevolen
Boosheid en gelatenheid na nieuw debacle in Utrecht

Natuurlijk is de volledig omgewroete selectie volledig uit balans. En ja, je kunt zeker veel zeggen over het aan- en verkoopbeleid van Sven Mislintat, de eerder al weggestuurde directeur spelerszaken. Desalniettemin bestaat het idee dat er meer uit de huidige selectie gehaald kan worden dan Steijn voor elkaar krijgt.

Jan van Halst reageert: “De afgelopen maanden hebben we heel intensief en professioneel samengewerkt, maar de sportieve resultaten en de ontwikkeling van het team bleven achter. Vandaar dat we vandaag weer met elkaar om de tafel zaten. Maurice gaf nu zelf ook aan twijfels te hebben of hij nog de juiste man op de juiste plaats is. Samen hebben we vervolgens de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan.”

Ook Steijn komt aan het woord: “Vanochtend heb ik samen met de directie overleg gehad en we zijn aan het einde van de middag weer bij elkaar gekomen. We kwamen tot de conclusie dat dit nu het beste is voor Ajax, al vind ik het vreselijk jammer. Iedereen die mij kent weet dat ik er alles aan heb gedaan om Ajax terug te brengen naar waar deze club hoort. Maar het is mij niet gelukt. Ik wil de supporters en de mensen met wie ik hier heb samengewerkt hartelijk bedanken en ik hoop dat Ajax snel de weg omhoog inslaat.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >