Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax nipt onderuit op bezoek bij koploper Roda JC

Jong Ajax ging vrijdag – met Yuri Rose als tijdelijke hoofdtrainer – op bezoek bij koploper Roda JC. In een vermakelijk duel lukte het de talentenploeg niet te verrassen. Het duel in het Parkstad Limburg Stadion werd met 2-1 nipt verloren.

27 oktober 2023 - 21:53
Rjcjajverslag800
Jong Ajax liet zich in de eerste helft brutaal zien. © Pro Shots

Door het vertrek van Maurice Steijn is een heuse trainerscarrousel gaande bij Ajax. Dave Vos – normaal gesproken coach van de talentenploeg – werd tijdelijk doorgeschoven naar het eerste elftal, waar hij interim-trainer Hedwiges Maduro assisteert. Yuri Rose nam op zijn beurt weer de plek van de Jong Ajaxtrainer over.

Het uitduel met Roda JC is voor Jong Ajax het startschot van een reeks pittige wedstrijden. De beloften spelen maandag in eigen huis tegen Willem II, waarna een bezoekje aan NAC Breda wacht. Maar goed, eerst de confrontatie in Kerkrade dus, waar de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam via Enrique Peña Zauner.

Ondanks de achterstand liet Jong Ajax zich brutaal zien. In het Parkstad Limburg Stadion zagen we kansen voor Stanis Idumbo Muzambo en Nassef Chourak. Laatstgenoemde was zelfs twee keer dicht bij de gelijkmaker, waarna het bij de derde poging wel hangen was. De middenvelder werkte een voorzet van Tristan Gooijer achter de Limburgse doelman.

Aanbevolen
Maduro wil dat Ajax gebruik maakt van ruimte achter PSV-defensie

De tweede helft was best vermakelijk, met kansen voor zowel Roda JC als Jong Ajax. Uiteindelijk was het de ploeg uit Kerkrade die opnieuw op voorsprong kwam. Bilal Ould-Chikh kreeg het doelpunt op zijn naam, nadat hij Charlie Setford in de korte hoek had verschalkt. Onverdiend was het niet.

Voor Shedrach Ebite en Avery Appiah werd het hoe dan ook een mooie avond. Zij maakten hun debuut in het profvoetbal. Ondertussen had Setford het druk. De Jong Ajaxdoelman voorkwam met enkele knappe reddingen dat het duel vroegtijdig werd beslist. Gescoord werd er niet meer, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-1-nederlaag. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >