Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacied haalt halsbrekende toeren uit om in Brighton te komen

Het was in de gehuurde bus vanuit de Achterhoek nog zó gevraagd: ‘Heeft iedereen z’n paspoort mee?’ Niet één keer, maar meerdere keren. Iedereen zei ‘ja’, maar het bleek nee. Oei… Het levert wel een mooi verhaal op!

26 oktober 2023 - 10:56
Boot 1200
Zes van de zeven pakten de boot... © Michael

We bellen met Maikel, Ajacied in hart en nieren. Hij huurde met zes vrienden een bus om met z’n allen naar Calais te rijden. Daar de boot op en over naar Dover. Zeven man vertrok, slechts zes man kwam aan in Engeland. Toch arriveert nummer zeven donderdag alsnog via een grote omweg in Brighton.

Maikel, wat ging er mis?
“We waren al verlaat, dus hadden een beetje haast. In de bus vroegen we nog een paar keer of iedereen z’n paspoort bij zich had. Iedereen zei ‘ja’, dus gas op de plank. Rijden als een malle, want we zaten krap in de tijd. Uiteindelijk waren we bijtijds in Calais, maar bij de eerste controle ging het al mis…”

Oeps…
“Ja, dat kun je wel zeggen. Onze maat Cassie was toch zijn paspoort vergeten. Je verwacht het niet. En tegelijkertijd ook weer wel, haha. Koekenbakker! Maar ja, we kwamen echt niet verder…”

En toen?
“Hoe lullig ook, we hebben hem de bus uit ‘geschopt’. Je leeft er met z’n allen naartoe en we zijn met z’n zessen verder gegaan. We moesten de boot halen. Superkut, want Cassie had niks bij zich. Ook geen bankpas of iets… We hebben geld bijeengeschraapt en daarmee kon hij terug naar Winterswijk.”

Aanbevolen
Ajacieden kiezen voor avontuurlijke route naar Brighton

En, boot gehaald?
“Nope! De hekken gingen voor onze neus dicht. We moesten twee uur wachten tot de volgende boot. Nou ja, ook wel weer lachen. Toch zaten we wel met Cassie in onze maag. Echt vervelend. Al is hij ook wel echt de enige die zoiets overkomt, haha!”

Maar daarmee was het verhaal sowieso niet klaar, toch?
“Nee, want Cassie was vastbesloten alsnog naar Brighton te komen. We zeiden: ‘Neem je verlies’, maar daar wilde hij niks van weten. Met ons geld ging hij vanuit Calais met de trein naar Brussel. Van daaruit rolde hij met de trein naar Rotterdam. In zijn AFCA-jackie. Zie je het voor je? Mooie dingen! Vanuit Rotterdam is hij met het OV terug naar de Achterhoek gereisd.”

En toch komt hij naar Brighton?
“Yep. Hij heeft thuis een vliegticket naar Londen geboekt. Een maat van ons – die niet meekon – streek met z’n hand over zijn hart en bracht Cassie donderdagochtend vanuit Winterswijk naar Schiphol. Hij loopt nu over de luchthaven. Hij heeft wel vertraging, maar het zal wel goedkomen. Vanuit Londen komt hij met de trein naar Brighton. We zien hem wel verschijnen. Zijn biertje staat alvast klaar!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >