Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Godts maakt mooie sologoal bij gelijkspel van Jong Ajax in Breda

Ook Jong Ajax begint langzaam op te krabbelen. Nadat maandag werd gewonnen van Willem II (1-0), pakte de talentenploeg vrijdag een punt op bezoek bij NAC Breda (1-1). Mika Godts was met een sologoal verantwoordelijk voor de enige Amsterdamse treffer.

11 november 2023 - 09:49
Nacjajverslag800
Godts begon zijn solo iets over de middenlijn. © Pro Shots

Met onder anderen Ar’jany Martha, Ahmetcan Kaplan, Anass Salah-Eddine en Godts in de basis, begon Jong Ajax afwachtend. NAC zette na een kwartier aan en zorgde voor een reeks aan kansen. Sigurd Haugen was namens de Bredanaren het dichtst bij een doelpunt. Hij schoot rakelings langs het doel van Charlie Setford.

De openingstreffer viel plots aan de andere kant, waar Godts zich naar de 0-1 had gedribbeld. De Belgische aanvaller begon zijn solo iets over de middenlijn, kwam tot randje zestien en haalde doeltreffend uit in de korte hoek. “Ik was verbaasd dat ik zo veel ruimte kreeg. Er was één weg richting het doel en dat was rechtdoor,” zo zei Godts achteraf.

Dat zorgde voor een deuk in het zelfvertrouwen van de thuisploeg, waar Jong Ajax weinig tot geen gebruik van maakte. De ploeg van Dave Vos creëerde nauwelijks iets en hield NAC in leven. De talenten hielden stand tijdens de kansenregen van de Brabanders voor rust, maar moesten na de pauze toch een tegentreffer slikken.

Aanbevolen
Welke Ajacieden scoorden al eens tegen Almere City?

Zoals het wel vaker tijdens een Avondje NAC gaat, ging het publiek erachter staan en rook de thuisploeg bloed. Ondanks dat Jong Ajax ver werd teruggedrongen, kwam het niet in de problemen. Alleen in blessuretijd deden doelpuntenmaker Aimé Omgba en Thomas Marijnissen de talenten doen wankelen, maar het bleef bij 1-1.

Zo klimt Jong Ajax weer wat op de ranglijst. De beloften staan nu zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie. Na de interlandperiode is TOP Oss de tegenstander. Die ploeg komt op vrijdag 24 november op bezoek in Amsterdam.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >