Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Beuker vult nieuwe directiepositie in: ‘Ajax is club met enorm potentieel’

Het hing al even in de lucht, maar is nu definitief: Ajax heeft Marijn Beuker gecontracteerd. De 39-jarige Beuker wordt Director of Football, een nieuwe directiepositie die valt onder de algemeen directeur. Hij tekent een contract dat per direct ingaat en dat loopt tot de zomer van 2028.

29 november 2023 - 15:54
Beuker 1200
Beuker tekent een contract tot de zomer van 2028. © AFC Ajax

Na het aantrekken van Louis van Gaal als adviseur van de raad van commissarissen, viel de naam van Beuker al snel in Amsterdam. De eerste berichten over zijn waarschijnlijke komst dateren al van halverwege oktober. Nu is de kogel door de kerk. Uit het persbericht van Ajax blijkt dat de nieuwkomer – afkomstig van het Schotse Queens’s Park FC – een breed takenpakket krijgt.

Hij wordt namelijk verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, voor alle direct daaraan ondersteunende disciplines en voor de afdelingen scouting en voetbalanalyses. Jan van Halst verklaart in hetzelfde bericht dat de oorspronkelijke functie van technisch directeur over twee functies wordt verdeeld.

“Naast Marijn gaat de club nog iemand aannemen, die met name verantwoordelijk wordt voor transferzaken en voor het managen van de technische staf van zowel Jong Ajax als Ajax 1,” laat de interim-algemeen directeur weten. “We zijn blij dat Marijn snel kan starten en hebben er veel vertrouwen in dat hij een positieve bijdrage gaat leveren aan de club.”

Aanbevolen
Johan Cruijff Arena krijgt kassaloze kiosken en zelfbestelschermen

De hoofdpersoon zelf is in zijn nopjes met zijn nieuwe uitdaging. “Ajax is een fantastische voetbalclub met een rijke geschiedenis en een enorm potentieel voor de toekomst. Ik kijk ernaar uit binnenkort aan de slag te gaan en deel uit te maken van een team, met als gezamenlijk doel Ajax weer aan de top te krijgen,” aldus Beuker, die als coördinator talentontwikkeling en directeur voetbalontwikkeling bij AZ eerder samenwerkte met Van Gaal.

Beuker studeerde onder meer aan de Cruyff University. Na zijn periode bij AZ trad hij eind 2021 in dienst als Director of Football bij Queen’s Park, de club die na twee promoties momenteel uitkomt in de Schotse Championship. In een uitgebreide analyse van Voetbal International lees je meer over de visie en werkwijze van Beuker.

Met het aantrekken van Beuker hoopt Ajax stukje bij beetje meer structuur te krijgen in de organisatie. Moedig voorwaarts, zullen we maar zeggen.

Aanbevolen
SV Ajax: ‘Tijd dat Uefa clubs als Marseille onder vergrootglas legt’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >