Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wallpaper: ook in een slecht seizoen blijven Tadic’ statistieken overeind

Iedereen is het erover eens dat Dusan Tadic niet zijn beste seizoen bij Ajax draait. De aanvoerder deelt net zo hard mee in alle malaise. Toch blijven zijn statistieken uitstekend, ook in een jaar waarin verder heel veel misgaat. Daarom mag de Serviër op de wallpaper.

17 mei 2023 - 09:45
Groajawp800
Ook een Tadic uit vorm is van waarde voor dit Ajax. © Pro Shots

Tadic is dit seizoen bij 34 procent van alle eredivisiedoelpunten betrokken, waarbij er nog twee wedstrijden moeten worden gespeeld. Om dat aantal even in verhouding te zetten ten opzichte van voorgaande seizoenen: zijn laagste procentuele bijdrage was in seizoen 2020/2021, met 30 procent. In 2019/2020 droeg hij bij aan 38 procent van de goals.

Terwijl Ajax ploetert, blijven de statistieken van Tadic overeind. Ook in Groningen (2-3) was hij belangrijk, met een rake pingel en een assist. Toch ziet iedereen dat de Serviër – net als de gehele club – worstelt met zichzelf. De aanvoerder wordt enerzijds een jaartje ouder, maar wisselde gedurende dit seizoen ook regelmatig van positie.

Aanbevolen
Tadic: ‘Mensen vragen me wat er aan de hand is in Holland’

Het roept de vraag op of Tadic in een goed draaiend elftal zijn topvorm weer kan vinden of dat leeftijd nu echt een rol gaat spelen. Het blijft gissen. Eén ding is in ieder geval zeker: ook een minder goed spelende Tadic is nog steeds van waarde voor dit Ajax, niet in de laatste plaats door zijn leiderschapskwaliteiten.

Daarom hebben we de aanvoerder op de wallpaper gezet. Het werd sowieso wel weer eens tijd voor een verse telefoonachtergrond. Onze laatste wallpaper dateert van 17 april. Zo lang was het al geleden dat Ajax een wedstrijd won. Auw. 

Hoe dan ook, je kunt de wallpaper via de link hieronder downloaden. We hopen ook na de twee resterende duels telefoonachtergrondjes uit te kunnen serveren, maar daar hebben we wel de hulp van Ajax bij nodig. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >