Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Van je fouten moet je snel leren en sterker worden

Om te beginnen: felicitaties aan Feyenoord met het behalen van het kampioenschap. Zo, dat is eruit. Geloof mij dat het enorm pijn doet om dat te zeggen. Als Ajacied verlies je niet vaak, maar als het gebeurt, moet je het groots doen en de ander feliciteren.

15 mei 2023 - 10:39
Sar 1200 Blog
Beleidsbepalers moeten tonen dat er is geleerd van fouten. © De Brouwer

Nu vooral verder over onze club. Veel ging fout dit seizoen. Eigenlijk trad het verval al begin 2022 in. Op het tandvlees werd Ajax kampioen. Dat gebeurde door veel doelpunten in slotfases van wedstrijden en een onterecht gegeven penalty in het stadion waar zondag het kampioenschap werd gevierd.

“Van fouten moet je leren,” is mij altijd verteld. Dat geldt dus ook voor ons aller Ajax. De huidige beleidsbepalers moeten nu opstaan. Ze moeten laten zien en horen dat er is geleerd. Dit om te zorgen dat we komend seizoen sterker voor de dag komen. Want één ding is zeker: Ajax moet kampioen worden!

Dit moet gebeuren met een nieuwe technisch directeur. Eentje waar we als club ook weer van kunnen leren. Net zoals Ajax leerde van succestrainer Erik ten Hag. Ook hij werd in het begin met schuine ogen aangekeken.

Stop met al het gekonkel in de bestuursraad, raad van commissarissen, directie en staf.

Alles moet natuurlijk worden vermengd met het welbekende Ajax-DNA. Het was juist Johan Cruijff die met zijn plan dat DNA toentertijd weer in de club terugbracht. En daarmee de basis legde voor de succesvolle afgelopen jaren.

Veel mensen vragen mij vaak wat dat Ajax-DNA dan is. Als je dat niet begrijpt, dan probeer ik het tegenwoordig ook niet meer uit te leggen. “Als ik zou willen dat je het snapt, had ik het wel beter uitgelegd,” zei Cruijff ooit eens.

Met andere woorden: wonden likken en snel weer opstaan. Er is immers geen tijd te verliezen als we in seizoen 2023/2024 weer succesvol willen zijn. Stop met al het gekonkel in de bestuursraad, raad van commissarissen, directie en staf. Ga aan het werk en draag zorg voor onze mooie club.

Er is maar één Ajax en dat Ajax is van ons allemaal!

Aanbevolen
Heitinga: ‘Logisch dat ik meepraat over elftal voor komend seizoen’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >