Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Álvarez over vurig spel: ‘Ik zal mijn stijl nooit veranderen’

Edson Álvarez is geliefd om zijn winnaarsmentaliteit, maar wordt ook bekritiseerd vanwege de vele gele kaarten die hij pakt. Zelf blijft hij er stoïcijns onder. De Mexicaan ziet zijn vurige speelstijl vooral als een kracht.

Door Jordy Haak
11 mei 2023 - 09:53
Alvarez Vol Vuur 1200
Álvarez ziet zijn teamgenoten als familie. © AFC Ajax

“Ik hoor veel mensen praten over de kaarten die ik krijg, maar ik vind dat je hier niet over kunt oordelen als je niet zelf op het veld staat,” reageert Álvarez in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life op een vraag van lezer Sander Smeele.

Hij wilde graag weten of Álvarez wel eens het gevoel heeft dat hij wordt ondergewaardeerd als voetballer. De Mexicaanse middenvelder is dit seizoen een dragende kracht in de selectie van trainer John Heitinga, maar in de media gaat het vooral over de stortvloed aan gele kaarten die hij kreeg voorgehouden. Tien om precies te zijn. Dat is veel, maar Álvarez legt uit dat het een logisch gevolg is van het heilige vuur dat in hem brandt.

“In een wedstrijd komen veel emoties los. Als ik onrecht zie, kan ik niet stil blijven staan. Wanneer iemand Steven Bergwijn of Dusan Tadic schopt, reageer ik. Zij zijn voor mij als familie. Ik wil dan voor hen opkomen. Dat is mijn stijl en dat zal ik nooit veranderen,” aldus Álvarez, die zelf stelt dat hij geen gemene speler is.

“Ik krijg veel gele kaarten, maar ik maak zelden een smerige overtreding. Ik heb nog nooit een rode kaart gehad voor een tackle. Mensen moeten niet alles geloven wat journalisten schrijven, want zij veranderen de context. Ik houd van mijn manier van spelen. Ik denk dat supporters met dezelfde passie in het veld zouden staan.”

In hetzelfde Vragenvuur wil Janneke Korsten graag weten waarom Álvarez in zijn beginperiode bij Ajax vaak juichte door zijn vingers in zijn oren te stoppen. Tegenwoordig zien we hem dat nooit meer doen.

Aanbevolen
Ajax Life 9: wijze lessen voor Sven Mislintat?

“Ik denk dat iedereen weet dat mijn beginperiode bij Ajax moeilijk was. Er was veel onrust rondom mij. Ik wilde die ruis blokkeren door mijn vingers in mijn oren te stoppen. Laat de mensen maar praten, ik ben gefocust op mezelf. Dat was destijds de betekenis erachter. Tegenwoordig kies ik voor een spontane juichpose,” legt de Mexicaan uit.

Vier jaar geleden streek hij neer in Amsterdam. Met Ajax beleefde Álvarez onvergetelijke momenten. Of dit zijn laatste maanden in de Johan Cruijff Arena zijn, kan de middenvelder nog niet zeggen. Hij steekt zijn ambities echter niet onder stoelen of banken.

“Ik ben hier vier jaar geleden naartoe gekomen met de droom te spelen voor de grootste club van Nederland, maar ik heb ook altijd de volgende stap in gedachten gehouden. Ik ben nu gefocust om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Dan zie we wel wat er gebeurt in de zomer.”

In de afgelopen seizoenen heeft Álvarez veel liefde ontvangen van de supporters. Kevin Blijham wil graag weten wat dat met hem doet. “In een van mijn eerste interviews heb ik gezegd dat ik zo hard wilde werken voor club, dat de mensen mijn naam zouden scanderen. Nu doen ze dat. Het maakt mij ontzettend trots en dankbaar. Je speelt immers voetbal voor de supporters,” besluit de gepassioneerde Mexicaan.

Het volledige interview met Álvarez lees je in de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life, dat vanaf vrijdag bij onze leden op de mat ploft. Daarin vertelt Álvarez meer over zijn mooiste momenten in het Ajaxshirt, het fijne leven in Amsterdam, Mexicaanse tradities en de liefde voor zijn dochters.

Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Word dan lid! Nieuwe aanmeldingen worden verwerkt vanaf 1 juni.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >