Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life special: drie cups op een rij!

Leden van Supportersvereniging Ajax krijgen vanaf dinsdag, precies een halve eeuw na de trilogie van Ajax, een toffe special op de deurmat. Op 30 mei 1973 won onze club de derde Europacup 1. Daarmee was het de beste van de wereld, zou Louis van Gaal zeggen.

25 mei 2023 - 14:11
Aankondigingspecial800
Hou je deurmat maar goed in de gaten! © Ajax Life

“Het was een gekkenhuis!” In 1971 trok een bonte stoet Ajaxsupporters naar Wembley voor de eerste gewonnen finale. Willem, 14 jaar jong, wordt door zijn moeder in Amsterdam op de bus gezet naar de veerboot. “Joh, letten jullie een beetje op hem?”

We spraken supporters over de finales in de gouden jaren zeventig. Van Londen (1971) naar Rotterdam (1972) en door naar Belgrado (1973). Een magische tijd die snel wende, zo vertelt supporter Nelleke: “Ajax deed een beetje uit de hoogte, herinner ik me. Logisch, ze hadden alles al gewonnen.”

Ook de helden van de mat komen aan bod. In de derde finale tegen Juventus gaf Horst Blankenburg een afgemeten voorzet op Johnny Rep. Bam, 1-0 in de vierde minuut. De eindstand, zo bleek. Goudhaantje Rep en verdediger Blankenburg vertellen over die eindstrijd in Joegoslavië.

Aanbevolen
Krijg veertien procent korting op jouw bestelling bij Mr. Marvis!

Salo Muller, als verzorger ‘de opvangcentrale van de spelers’, neemt ons mee achter de schermen in de Ajaxkleedkamer. Hij vertelt over de fijne samenwerking met Rinus Michels en de korte sponsoring van Heuga (van de tapijttegels) op z’n koffertje. “Ik vond dat zo gênant, dat ik op de bank zat te beven, bang dat ik het veld in moest, als reclamezuil.”  

In een liefdevol verhaal portretteert Michael van Praag zijn vader Jaap, de iconische voorzitter van het gouden Ajax in die tijd. “Mijn pa leerde mij me niet zoveel aan te trekken van wat mensen van je zeggen. Dat is helaas niet gelukt.”

Natuurlijk lees je ook alles over de heroïsche duels in Europa, de mannen achter het succes en de tijdsgeest. Van flowerpowervoetbal in Londen tot de betonnen strijd in Belgrado. Zoals een supporter terecht zei: “Ajax was de koning van de mat.”

In samenwerking met Kick maakten we deze special met veel plezier voor onze leden van Ajax Jonge Schare en Ajax Life.

Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij SV Ajax! Nieuwe aanmeldingen worden verwerkt vanaf 1 juni.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >