Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajacieden maken er het beste van in Groningen

Het waren negen ‘mooie’ minuten… De 1100 Ajacieden die zondag naar Groningen waren afgereisd, konden al snel de bus of auto weer in. Toch maakten de supporters er het beste van. Bekijk de foto’s maar.

Door Jordy Haak
15 mei 2023 - 11:15
Groaja 1200
De Ajacieden laten zich van hun beste kant zien. © De Brouwer

Honderdtachtig kilometer. Dat is grofweg de afstand tussen de Johan Cruijff Arena en de Euroborg. Een flinke reis, zeker aangezien behoorlijk wat supporters ook nog de nodige kilometers naar huis moesten maken. Toch was het uitvak in Groningen ‘gewoon’ uitverkocht.

Tijdens de lange heenrit door de polder werd al volop gespeculeerd over het aanstaande verloop van het duel tussen FC Groningen en Ajax. De club uit het hoge noorden degradeerde immers in de vorige speelronde en er waren geluiden dat het wel eens onrustig kon worden. Al snel werden die signalen bewaarheid.

Aanbevolen
Ajax komt uitsupporters in Groningen financieel tegemoet

Er stonden slechts negen gespeelde minuten op het scorebord toen arbiter Jeroen Manschot de beide teams definitief naar de kleedkamers dirigeerde. Nadat er tot tweemaal toe vuurwerk op het veld was gegooid en zelfs een supporter de mat oprende, was het klaar in Groningen. En dus kon de Amsterdamse aanhang in recordtempo weer terug de bus of auto in.

Maar niet voordat er flink was gezongen en gesprongen. Als je er dan toch bent, kun je er maar beter het beste van maken. De Ajacieden lieten zich – in tegenstelling tot een deel van het thuispubliek – van hun beste kant zien. Het uitvak liet zich goed horen. En hard ook. Niets dan respect voor de manier waarop de supporters omgingen met de razendsnelle staking.

Doordat de Ajacieden er zelf maar een feestje van maakten, kon onze fotograaf De Brouwer toch nog flink wat fraaie plaatjes schieten van deze extreem korte uitwedstrijd. 81 kiekjes om precies te zijn! We selecteerden de tofste voor ons fotoverslag.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >