Tiental Jong Ajax kan geen vuist maken tegen Almere City

Waar de talentenploeg van Dave Vos maandag nog een voetbalshow gaf in Breda, daar ging het vrijdag machteloos onderuit tegen Almere City. Op het eigen sportpark De Toekomst verloor een tiental Jong Ajacieden met 2-0.

18 maart 2023 - 08:52
Jajalm800
Jong Ajax vindt zichzelf terug op de zestiende plek. © Pro Shots

De schaarse kansen in het eerste halfuur kwamen van de twee Hansens. Meervoud? Jazeker! Aan Jong Ajaxzijde was Sontje Hansen verantwoordelijk voor het gevaar, terwijl Almere Cityspeler Kornelius Hansen namens de bezoekers voor dreiging zorgde. Echt grote mogelijkheden leverde het niet op.

Vlak voor rust was het dan toch raak. Voor Almere City welteverstaan. In een fase waarin Jong Ajax meer naar achter werd gedrukt, was het Jeredy Hilterman die zijn ploeg van buiten de zestien op voorsprong schoot. Tom de Graaff stond aan de grond genageld.

De hoop die Jong Ajax had op een comeback, verdween vroeg in de tweede helft als sneeuw voor de zon. Na een ongelukkige actie van Mika Godts ging de bal op de stip. De Belg kon het zelf maar moeilijk geloven. Lance Duijvestijn schoot vervolgens raak vanaf elf meter.

Aanbevolen
Oproep: zorg zondag dat stadion al bij warming-up vol zit!

Het werd sowieso niet de avond van Godts. Nadat hij in de eerste helft al een gele kaart had ontvangen, kreeg hij kort na het veroorzaken van de penalty wederom een gele prent. En twee keer geel betekent douchen.

Daarmee bleek de wedstrijd gespeeld. Jong Ajax kon met tien man simpelweg geen vuist maken. Ondanks wat kansen van de bezoekers, bleef het bij 0-2. Het profdebuut van Julian Brandes was nog wel een lichtpuntje op een verder teleurstellende avond voor de talenten.

Jong Ajax vindt zichzelf terug op de zestiende plek van de ranglijst. De ploeg krijgt een weekje rust vanwege de interlandperiode, waarna op maandag 3 april het thuisduel met FC Dordrecht op het programma staat.