Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reiziger stopt bij Ajax en wil elders aan de slag als hoofdcoach

Michael Reiziger is bezig aan zijn laatste maanden bij Ajax. De 49-jarige assistent-trainer heeft een aflopend contract en wil het komende seizoen ergens aan de slag als hoofdtrainer.

10 maart 2023 - 08:51
Reiziger 1200
Reiziger als interim-trainer van Ajax 1 in 2017. © Pro Shots

We lezen deze wens in het Algemeen Dagblad, waarin vrijdagavond een uitgebreid interview met Reiziger verschijnt. De oud-rechtsback heeft de clubleiding al laten weten dat hij zijn verbintenis in Amsterdam niet wil verlengen. Zijn wens om zijn carrière als hoofdtrainer te vervolgen, is groot. Bij Ajax is hij voor die functie niet in beeld en dus hoopt Reiziger zijn heil elders te vinden.

Reiziger tekende in de zomer van 2017 een tweejarige verbintenis als trainer van Jong Ajax. Hij volgde destijds Marcel Keizer op, die even ervoor werd gepromoveerd tot de hoofdtrainer van het eerste elftal. Reiziger – met Winston Bogarde aan zijn zijde – pakte in zijn eerste seizoen meteen het kampioenschap in de Eerste Divisie. Een primeur, want Jong Ajax was de eerste beloftenploeg die kampioen werd in het betaald voetbal.

Aanbevolen
Timber op zijn slippertjes

Toch zat Reiziger een keer op de bank als interim-hoofdtrainer van Ajax. Dat was in december 2017. De club had hem gevraagd het thuisduel met Willem II in goede banen te leiden, toen Keizer op non-actief was gesteld. Hij draaide die wedstrijd samen met Bogarde en Ajax won met 3-1.

Destijds zei Reiziger daar het volgende over tegenover Ajax Life: “Donderdag was ik nog in voorbereiding op de wedstrijd van Jong Ajax die voor vrijdagavond op het programma stond. Dat liep allemaal anders en dus moesten we snel schakelen. Ja, ik heb alles opzij moeten gooien om deze wedstrijd in goede banen te leiden, maar dat doe je voor de club.” 

Later werd Reiziger toegevoegd aan de technische staf van Ajax 1. In die rol was hij succesvol onder de vleugels van Erik ten Hag. Dezelfde rol vervulde hij onder Alfred Schreuder, maar laatstgenoemde werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. Reiziger bleef echter op zijn post als assistent van John Heitinga.

Daar blijft hij tot einde seizoen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >