Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax krijgt in Eindhoven vijf goals om de oren

Jong Ajax draait op z’n zachtst gezegd een teleurstellend seizoen. De ploeg van Dave Vos staat op de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag kregen de talenten een nieuwe tik te verwerken. Op bezoek bij FC Eindhoven werd met 5-1 verloren.

11 maart 2023 - 09:52
Einjaj800
Het werd een avond om snel te vergeten... © Pro Shots

Onderaan de streep is ontwikkeling het belangrijkste doel van spelen in Jong Ajax, maar verliezen is nooit leuk. Zeker niet als het met zulke cijfers gebeurt. De beloftenploeg zit er sowieso niet heel lekker in dit seizoen. Slechts zes van de 28 gespeelde potjes werden gewonnen. “Het is winnen óf leren,” zo stelde John Heitinga al eens.

In het Jan Louwers Stadion werd het leren. Ondanks een gelijkopgaande openingsfase, was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Mawouna Amevor kon vogelvrij inkoppen uit een corner. Het antwoord kwam van Kristian Hlynsson, die de bal op fraaie wijze in de verre kruising schoot. Het bleek een van de weinige Jong Ajaxhoogtepuntjes.

Eindhoven stelde al snel orde op zaken. Evan Rottier profiteerde van balverlies op het middenveld, waarna hij zijn ploeg weer op voorsprong schoot. Na rust liepen de Brabanders uit. Jong Ajax kreeg wel kansen, maar de thuisploeg bleek een stuk effectiever. Sven van Doorm, Jasper Dahlhaus en Moussa Sanoh schoten Eindhoven naar een 5-1-zege.

Aanbevolen
Reiziger stopt bij Ajax en wil elders aan de slag als hoofdcoach

De gemiste penalty van Hlynsson was misschien wel symbolisch voor een avond waar weinig lukte bij Jong Ajax. De IJslander kreeg bij een 4-1-tussenstand de mogelijkheid een ‘eretreffer’ te maken, maar zag zijn strafschop worden gekeerd door Nigel Bertrams.

Een wedstrijd dus om snel te vergeten. Op maandag 13 maart zet Jong Ajax koers naar Breda, waar NAC om 20.00 uur de tegenstander is.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >