Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga’s elf: welke Ajacieden laat jij in Heerenveen jagen op driepunter?

Voor Ajax wacht zondag het uitduel met sc Heerenveen. Het wordt een repeterend verhaal, maar ook in Friesland mag de ploeg van John Heitinga met niks minder genoegen nemen dan drie punten. Welke Ajacieden laat jij starten?

10 maart 2023 - 12:08
Training Ajax 1200
Welke Ajacieden krijgen van jou een basisplaats? © AFC Ajax

De beslissende fase van het eredivisieseizoen komt steeds dichterbij. Er staan nog tien speelronden op de rol. Dan weten we welke club dit jaar de schaal mag liften, al kan die beslissing natuurlijk ook al eerder vallen. Duidelijk is in ieder geval dat Ajax punten moet blijven verzamelen om de druk op koploper Feyenoord verder op te voeren.

Volgende week zondag wacht in de Johan Cruijff Arena een klassieker onder hoogspanning. Een rechtstreeks duel om de koppositie. Althans, als Ajax ook komende zondag van Heerenveen weet te winnen. Heitinga heeft al meermaals benadrukt van wedstrijd tot wedstrijd te leven. En terecht. Dus werpen we de blik op het duel met de Friezen.

Welke Ajacieden laat jij in het Abe Lenstra Stadion aan de aftrap verschijnen? Tegen NEC (1-0) verkozen jullie Calvin Bassey tot Ajacied van de Wedstrijd. Heeft hij daarmee zijn basisplaats afgedwongen?

Kies je opnieuw voor een middenveld met Edson Álvarez, Davy Klaassen en Steven Berghuis of zie je liever Kenneth Taylor opdraven? Kloppen Francisco Conceição en Brian Brobbey al hard genoeg op de deur om een plek in de startopstelling te krijgen?

Vragen te over, waar jij de antwoorden op mag geven. Open de Ajax Life-app of download ‘m als je dat nog niet hebt gedaan. Heb je de app al? Zorg dan dat je de meest actuele versie hebt. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met Heerenveen en maak jouw ideale opstelling.

Vergeet jouw creatie daarna niet te delen op socials, voorzien van #heitingaself. Succes!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >