Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga’s elf: heeft bekerzege invloed op jouw formatie voor NEC-thuis?

John Heitinga rouleerde er in het KNVB-bekerduel met De Graafschap flink op los. Dat pakte helemaal niet verkeerd uit, want Ajax won met 0-3. Nu staat de thuiswedstrijd tegen NEC alweer voor de deur. De keuze is reuze. Het is tijd voor Heitinga’s elf.

03 maart 2023 - 14:41
Grillitsch H11 1200
Grillitsch kreeg donderdag zijn tweede basisplaats. © Pro Shots

In Doetinchem zagen we zeven nieuwe namen aan de aftrap verschijnen. Remko Pasveer mocht weer eens onder lat plaatsnemen, terwijl Jorrel Hato zijn basisdebuut maakte. Mooi! Het past helemaal bij onze club. Ook mannen als Florian Grillisch, Jorge Sánchez, Francisco Conceição en Brian Brobbey kregen minuten.

Heitinga beargumenteerde dat het belangrijk is dat veel spelers in de selectie ritme opdoen. In de slotfase van het seizoen vallen vaak belangrijke pionnen weg met blessures of schorsingen. Dan kun je maar beter voorbereid zijn. “In de eindsprint hebben we iedereen keihard nodig,” aldus de hoofdcoach.

Tegen NEC gaat het echter weer om drie keiharde punten. Hoe vlieg jij dit belangrijke duel in de titelstrijd aan? Hebben bepaalde Ajacieden donderdag een dusdanige indruk gemaakt dat ze zondag wederom aan de aftrap moeten verschijnen? Of val je terug op de vertrouwde namen die in de competitie de laatste weken steevast startten?

We zijn benieuwd naar je mening! Open de Ajax Life-app of download ‘m als je dat nog niet hebt gedaan. Heb je de app al? Zorg dan dat je de meest actuele versie hebt. Surf vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’, selecteer het duel met NEC en maak jouw ideale opstelling.

Vergeet jouw creatie daarna niet te delen op socials, voorzien van #heitingaself. Succes!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >