Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dave Vos trots op Jong Ajax na zesklapper tegen NAC

Jong Ajax heeft het dit seizoen niet makkelijk in de Keuken Kampioen Divisie, maar de ploeg van Dave Vos hield maandag flink huis. Op bezoek bij NAC Breda wonnen de Amsterdamse talenten met liefst 2-6.

14 maart 2023 - 09:52
Jong Wint 1200
Jong Ajax scoort er flink op los in Breda. © Pro Shots

John Heitinga wisselde op bezoek bij sc Heerenveen (2-4) slechts eenmaal. Hij vertelde toen al dat veel spelers minuten zouden krijgen in Breda. Youri Regeer, Jorrel Hato, Youri Baas, Francisco Conceição en Lorenzo Lucca verschenen allemaal aan de aftrap.

Dat bleek geen verkeerde zet, want het spel van Jong Ajax was soms om je vingers bij af te likken. Na een goede twintig minuten stond het al 0-3 in het Rat Verlegh Stadion, waarbij het ene doelpunt nog mooier was dan het andere. Vooral omdat er telkens uitstekend teamspel aan vooraf ging.

Donny Warmerdam, Amourricho van Axel Dongen en Baas verschenen op het scorebord. Lucca deed er even later nog een schepje bovenop, waardoor NAC voor het eerst in negentien jaar vier tegentreffers in de eerste helft incasseerde.

Zonder zelf trefzeker te zijn, was Kian Fitz-Jim de beste man op het veld. De negentienjarige Ajacied heerste op het middenveld en had een belangrijke rol in het aanvalsspel van zijn ploeg. Hoofdcoach Vos zag het met een tevreden blik aan.

Aanbevolen
Waar o waar is het heilige Hulshoffshirt?

“Ik ben trots. Dit is heel fijn na drie nederlagen op rij,” vertelde hij voor de camera van ESPN. “Ons veldspel tussen de twee zestienmetergebieden was de laatste wedstrijden al aardig, maar we drukten het niet uit in goals.”

Conceição tilde de stand vlak na rust naar 0-5, waarna Jong Ajax iets gas terugnam. NAC wist vervolgens tweemaal het net te vinden, maar Regeer benadrukte met een slotakkoord nogmaals de dominantie van de Amsterdammers. Het was eigenlijk jammer dat het uitvak leeg bleef in Breda, want voor de liefhebber was het smullen.

“Voor de spelers is dit een mooie omgeving om in te voetballen. Als ze dan in hun kwaliteit komen, laten zien wat ze kunnen én het uitdrukken in goals, sta je als coach te genieten langs de kant,” besloot Vos.

Jong Ajax wacht vrijdag een volgende krachtmeting. Dan komt Almere City op bezoek in Amsterdam.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >