Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Uit de oude doos: Zlatan is Zlatan na wondergoal tegen NAC

Zlatan Ibrahimovic (41) is klaar als voetballer. Een geniale gek. We zijn dankbaar dat we van hem mochten genieten in Amsterdam, al was het relatief kort. Hij zorgde voor bijzondere momenten binnen de lijnen, maar ook erbuiten. Onderstaand vraaggesprek is daar een voorbeeld van.

05 juni 2023 - 10:11

Er zijn van die doelpunten die in het collectief geheugen van iedere Ajacied staan gegrift. Het doelpunt van Zlatan op 22 augustus 2004 is er daar eentje van. De Zweed trakteerde het Amsterdamse publiek op een prachtig afscheidscadeau. Zijn supersolo tegen NAC Breda.

Wie in de geschiedenisboeken duikt en puur kijkt naar de 6-2-eindstand, valt niet direct iets bijzonders op. Ajax wint immers wel vaker met ruime cijfers. Het beeld verandert echter wanneer we inzoomen op de details. Twee van de zes Amsterdamse treffers kwamen op naam van Zlatan. Vooral zijn laatste doelpunt was betoverend.

Met een onnavolgbare solo zette de Zweed de volledige defensie van NAC op het verkeerde been, om vervolgens ook doelman Davy Schollen te verschalken. Het publiek stond op de banken en televisiecommentator Frank Snoeks kwam superlatieven tekort om het wonderdoelpunt te beschrijven. “Maradona. Zidane. Zij kunnen het en Ibrahimovic ook.”

Aanbevolen
Heerlijke beelden: Zlatan betovert publiek met wondergoal

Een week later maakte Zlatan een transfer naar Juventus. Tussen de bedrijven door interviewt NOS-verslaggever Joep Schreuder hem langs de zijlijn in de dan nog Amsterdam Arena. De spits maakt er één groot spel van. Is hij echt boos of doet hij alsof? Halverwege het interview lacht hij zijn tanden bloot. Hij neemt de vragensteller totaal niet serieus. “You are shit,” bijt hij Schreuder toe.

Zlatan wil ouwehoeren over het zojuist gewonnen duel met NAC. Schreuder wil vooral praten over de interland die ervoor werd gespeeld: de confrontatie tussen Nederland en Zweden. Zlatan blesseerde daarin Rafael van der Vaart. De middenvelder zat vervolgens tegen NAC chagrijnig op de tribune. Het is een interessant gespreksonderwerp, maar Zlatan heeft er precies nul zin in. Of is het een act?

Er volgt in elk geval een gesprek waarin Zlatan vooral heel erg Zlatan is.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >