Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Heerlijke beelden: Zlatan betovert publiek met wondergoal

Er zijn van die doelpunten die in het collectief geheugen van iedere Ajacied staan gegrift. Dit is er daar één van. We nemen je graag mee terug naar 22 augustus 2004, toen Zlatan Ibrahimovic het Amsterdamse publiek trakteerde op een prachtig afscheidscadeau. Zijn ‘supersolo’ tegen NAC Breda.

22 juli 2021 - 11:13

Wie in de geschiedenisboeken duikt en puur kijkt naar de 6-2-eindstand, valt niet direct iets bijzonders op. Ajax wint immers wel vaker met ruime cijfers. Het beeld verandert echter wanneer we inzoomen op de details. Twee van de zes Amsterdamse treffers kwamen op naam van Zlatan en vooral zijn laatste doelpunt was betoverend.

Met een onnavolgbare solo zette de Zweed de volledige defensie van NAC op het verkeerde been, om vervolgens ook doelman Davy Schollen te verschalken. Het publiek stond op de banken en televisiecommentator Frank Snoeks kwam superlatieven tekort om het wonderdoelpunt te beschrijven. “Maradona. Zidane. Zij kunnen het en Ibrahimovic ook.”

Aanbevolen
Unieke beelden: Ajax 2 imponeert in Amstel Cup

Een week later maakte Zlatan een transfer naar Juventus. Het treffen met NAC Breda bleek zodoende zijn laatste optreden in het wit-rood-witte shirt. Dat kon hij natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Nog eenmaal wilde hij de Ajaxsupporters in vervoering brengen. Wij durven best te stellen dat hem dat aardig is gelukt!

“Mijn laatste wedstrijd voor Ajax zal ik niet vergeten. Het was een fantastische goal,” zei Ibrahimovic later tegen Ajax TV. “Ik kan de beelden niet vaak genoeg terugzien, want ik geniet er nog steeds van.”

Dat geldt zeker ook voor ons! Op 10 september van dit jaar komt de nieuwe speelfilm Jag är Zlatan (Ik ben Zlatan) uit. Wij zijn benieuwd of dit wonderdoelpunt daar ook in is verwerkt. Zo niet, dan hebben we altijd de originele beelden nog!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >