Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Aan welke clubs verhuurde Ajax deze spelers?

Ajax verhuurt doorgaans veel meer spelers dan het er zelf huurt. Daar kun je een geinige quiz over maken. En wat denk je? Inderdaad, dat hebben we ook gedaan!

26 juni 2023 - 13:47
Eiting 1200
Namens welke club zie je Eiting hier in actie? © Pro Shots

In de quiz hieronder zie je een heel rijtje spelersnamen. Het gaat om voetballers die Ajax de laatste jaren verhuurde. Maar aan welke clubs? Precies die vraag leggen we aan jou voor.

Schrik niet, het lijstje is incompleet. We hebben voor deze quiz willekeurige spelers uitgekozen die door de club een jaartje werden uitgeleend. 

Ajax verhuurt meestal jonge spelers om te zorgen dat ze sterker terugkeren voor een rol in het eerste elftal. Dat lukt niet altijd, maar soms ook zeker wel. Denk aan Jan Vertonghen bijvoorbeeld.

Ook mislukken aankopen wel eens. Die worden dan maar elders gestald. Lisandro Magallán kan erover meepraten. Hij werd als contractspeler van Ajax maar liefst driemaal verhuurd…  Weet jij nog aan welke clubs?

Je krijgt tien minuten de tijd om alle ontbrekende clubnamen hieronder in te vullen.

Laadt de quiz niet in één keer goed in? Vernieuw dan de pagina. Vaak gaat het daarna wel goed!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >