Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke 26 spelers kocht Ajax voor acht miljoen of meer?

Transfersommen schieten per seizoen meer de pan uit. Het wordt steeds gekker. Ook Ajax gaat daarin mee. Dat blijkt wel uit onderstaande quiz. Kun jij alle 26 spelers noemen die Ajax kocht voor acht miljoen euro of (veel) meer?

20 juli 2023 - 10:06
Brobbey Quiz 1200
Ook voor de zelfopgeleide Brobbey werd veel betaald. © Pro Shots

Ajax en dure aankopen vormen niet altijd een lekker huwelijk, maar tussen de 26 spelers die we hieronder zoeken, komen we toch zeker enkele geweldige namen tegen.

Er staan echter ook een paar flinke flops op de lijst. Dat is soms vervelend, maar stiekem ook wel weer een beetje leuk. Het gaat om halfvergeten spelers, van wie je nog maar op de naam moet zien te komen.

Precies daarom hebben we een quizje in elkaar geschroefd. We zijn op zoek naar de 26 duurste aankopen uit de geschiedenis van Ajax. Alles tussen de 8 miljoen en 31,5 miljoen euro.

Je krijgt zeven minuten de tijd om de juiste antwoorden te vinden. We verwachten eigenlijk dat daar een heel eind mee komt. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >