Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kreek aan de slag in nieuwe functie van loan coach

Ajax heeft een nieuwe functie gecreëerd om verhuurde talenten beter te begeleiden. Michel Kreek neemt deze rol als loan coach op zich. Hij tekent een contract voor twee seizoenen.

22 juli 2023 - 10:02
Kreek 1200
Kreek houdt contact met verhuurde spelers. © AFC Ajax

Jaarlijks spelen verschillende Ajacieden op huurbasis bij andere profclubs, om daar een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Door elders de broodnodige speelminuten te maken, komt een doorbraak in de hoofdmacht van Ajax wellicht weer een stap dichterbij. Voor de club is het dan wel belangrijk de ontwikkeling van deze spelers te monitoren. Daar is nu een nieuwe functie voor gecreëerd, namelijk die van loan coach.

Sven Mislintat benadrukt het belang hiervan. “Als Ajax spelers verhuurt, dan is dat met het oog op de toekomst. Het dient een doel. Met Michel hebben we nu een vaste contactpersoon, die vanuit Ajax de spelers nauwlettend volgt en in contact blijft met zowel de clubs als de spelers,” laat de directeur voetbalzaken weten op het digitale huis van Ajax.

Aanbevolen
TV-tip: zo mis je niks van oefenduel met Anderlecht

Het is mooi om te lezen dat ook verhuurde Ajacieden de aandacht krijgen die ze verdienen. In het verleden waren er nog wel eens uitgevlogen spelers die klaagden over de betrokkenheid vanuit Amsterdam. Zo stelde Hassane Bandé twee jaar geleden dat hij tijdens zijn verhuurperiode aan het Kroatische NK Istra alles rondom Ajax op sociale media volgde, maar dat hij verder geen contact had met de club.

Dat probleem moet nu getackeld zijn met het aanstellen van Kreek. De 114-voudig Ajacied, die al sinds 2008 actief is in de jeugdopleiding van de club, gaat zijn nieuwe rol combineren met een stage bij sc Heerenveen. Daar treedt hij toe tot de staf van hoofdtrainer Kees van Wonderen, om zijn Uefa Pro licentie te halen. De afgelopen twee seizoenen was Kreek assistent-trainer bij Jong Ajax. Die plek is inmiddels opgevuld door Urby Emanuelson.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >