Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Kijktip: docu over het Ajaxleven van jarige Sjaak Swart

Sjaak Swart is jarig. Mister Ajax mag alweer 85 kaarsjes uitblazen. Van harte! Een mooi moment om zijn roemrijke carrière nog eens te herbeleven met de documentaire ‘Sjakie - Een leven lang Ajacied’.

03 juli 2023 - 10:53

Wie aan Ajax denkt, denkt aan Sjaak Swart. En andersom natuurlijk. Dat is ook niet zo gek, want de roemruchte rechtsbuiten van weleer speelde maar liefst 603 officiële wedstrijden in Ajax 1. Dat is nog altijd een dik record.

Als er bij iemand wit-rood-wit bloed door de aderen stroomt, dan is het wel bij Swart. Met zijn Ajax veroverde hij in de jaren zeventig de wereld. Nooit droeg hij het shirt van een andere club. Amsterdam is zijn thuis en nog altijd is hij bijna dagelijks op De Toekomst of in de Johan Cruijff Arena te vinden.

Zijn 85ste verjaardag wilden we dan ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vijf jaar geleden maakte Ajax een fraaie documentaire over Mister Ajax. Een portret dat een inkijkje geeft in het huidige leven van Swart, maar waarbij ook uitgebreid wordt teruggeblikt op zijn fraaie carrière.

Aanbevolen
Sommige dingen veranderen nooit

Swart vertelt zijn eigen verhaal, maar ook oud-teamgenoten als Bennie Muller, Johan Neeskens en wijlen Barry Hulshoff komen aan het woord. Net als bijvoorbeeld kleinzonen Justin en Robin Swart, die vertellen dat hun opa totaal niet objectief naar het spelletje kijkt. “Hij draagt een wel erg gekleurde Ajaxbril.”

Swart kan soms een beetje een mopperkont zijn, maar heeft bovenal een hart van goud en staat symbool voor clubliefde. De docu over zijn leven is dan ook een aanrader voor iedereen die hem nog niet heeft gezien. Veel kijkplezier.

En Sjaak, nog vele jaren toegewenst!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >