Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huwelijk tussen Ajax en Tadic eindigt met flitsscheiding door voordeur

De kogel is door de kerk. Dusan Tadic verlaat Ajax per direct. De ontwikkelingen rondom de 34-jarige aanvaller kwamen vrijdag in een stroomversnelling, met een flitsvertek als resultaat. Door de voordeur, dat wel.

14 juli 2023 - 21:37
Tadic 1200 Vertrek
Laten we vooral de mooie momenten onthouden. © Pro Shots

Een razendsnelle scheiding die we niet direct hadden zien aankomen. Dat mannen als Jurriën Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus deze zomer azen op een transfer is geen geheim, maar van Tadic wisten we dat er zelfs afspraken waren gemaakt over een dienstverband bij Ajax na zijn actieve carrière. Uiteindelijk is hij van de gevestigde namen de tweede die daadwerkelijk de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dichttrekt.

In een persbericht laat de club weten dat het contract van Tadic – dat nog liep tot en met 30 juni 2024 – is ontbonden. Daarmee honoreert Ajax het verzoek van de speler. Sven Mislintat: “Dusan vertelde ons dat hij zijn contract in Amsterdam wilde beëindigen. Sinds zijn komst in 2018 heeft hij laten zien hoe belangrijk hij is voor het team en hoe hij een echte leider is, zowel op als naast het veld.”

“Zijn statistieken waren ongelooflijk en hij heeft sinds zijn transfer naar Amsterdam geen enkele eredivisiewedstrijd gemist. Het feit dat hij vertrekt, is een ongelooflijk verlies voor Maurice Steijn en zijn staf. We hadden hem graag gehouden, maar we respecteren zijn verzoek en wensen hem het allerbeste voor de rest van zijn carrière. Ajax heeft contact met hem gehad over de volgende stap in zijn carrière als het gaat om coaching en we hebben hem laten weten dat hij altijd welkom zal zijn.”

Ook Tadic komt aan het woord in het persbericht van Ajax. “De beslissing om de club te verlaten, is heel moeilijk geweest om te nemen. Ik geloof echter dat dit het juiste moment is. Ik denk dat het niet alleen goed is voor mij, maar ook voor de club om een nieuwe start te maken.”

“De tijd die ik heb gehad bij Ajax en de successen die we hebben gevierd, geven me een onbeschrijfelijk gevoel dat ik nog nooit in mijn carrière heb meegemaakt. Ik wil alle fans bedanken voor de geweldige tijd die ik hier heb gehad. Als het aan mij ligt, is dit geen definitief afscheid. Ik blijf voor altijd Ajacied en hoop snel terug te keren naar Amsterdam, in een andere rol als coach.”

Aanbevolen
Tadic had na zijn carrière de nieuwe Litmanen moeten worden

We worden er een beetje verdrietig van, al vertrekt Tadic uiteindelijk niet met slaande deuren uit de Johan Cruijff Arena. De pleister moet je er soms in één keer aftrekken om geëtter te voorkomen. Daarmee wordt een scenario als met Daley Blind gelukkig voorkomen. Tadic liet zich in de afgelopen jaren vooral zien als een voorbeeldprof. In 241 duels in het wit-rood-wit scoorde hij liefst 105 keer en was hij goed voor 112 assists. Statistieken waar we slechts een diepe buiging voor kunnen maken.

Het liefst hadden we Tadic tot in de lengte der dagen zien rondlopen op De Toekomst en in de Johan Cruijff Arena. Als een held, die een ongekende clubliefde voor Ajax koestert. Maar helaas komt aan al het goede een eind. En wie weet wat het vertrek van Tadic op andere punten weer oplevert. En wie er nu opstaan.

Waar de toekomst van Tadic ook ligt, zijn periode in Amsterdam vergeten we niet. Van zijn verfijnde balletjes in Estadio Santiago Bernabéu tot de behaalde kampioenschappen. Bovendien zien we hem vast ooit terug in Amsterdam. Wellicht als (jeugd)trainer.

Ondertussen merken we aan onszelf dat we wel toe zijn aan wat positief nieuws. Berichten die de zin in het nieuwe seizoen aanwakkeren. Inkomende transfers die ons naar een stadionbezoek doen verlangen. Of zijn we nu te ongeduldig? Afijn, de boodschap aan Mislintat is duidelijk: Hup Sven, hup.

Aanbevolen
Noem alle eerste aanvoerders van Ajax sinds 1993

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >