Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Wie speelden in het eerste van Ajax en FC Volendam?

Ajax speelt donderdag om 21.00 uur tegen FC Volendam. Het is de eerste eredivisie-ontmoeting in Amsterdam tussen de twee in veertien jaar tijd. Door de jaren heen was er heel wat kruisbestuiving tussen de Noord-Hollandse clubs. Daarover gaat deze quiz.

25 januari 2023 - 11:33
Volendam Quiz 1200
Goed shirt, goede speler ook. © AFC Ajax

Er zijn aardig wat voetballers die zowel minuten maakten in het eerste elftal van Ajax als dat van Volendam. Dat zijn de spelers die we, eh... jij mag zoeken. Je klopt heel wat namen gemakkelijk in, maar reken maar dat je op zeker moment vastzit. Echt, dit is geen eenvoudig klusje! Maar goed, een echt lastige quiz mocht ook wel weer eens.

Minuten in het eerste van beide clubs is dus een vereiste, al is het maar twee of vijf minuutjes bij de een of de ander. Daar zijn voorbeelden van, haha! De competitie waarin het gebeurde, maakt niet uit. Als het maar om officiële wedstrijden gaat. Competitie, KNVB-beker, Europees. Het mag allemaal.

De opgave is moeilijk, dus we geven tien volle minuten de tijd om de lijst compleet te krijgen. We zijn benieuwd hoe ver je komt. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >